„V lokalitě Hutník počítáme s výstavbou téměř 50 rodinných domů. Zatím jsme nabídli prvních 13 parcel, a ty se hned prodaly. Cena byla kolem 1 100 až 1 200 korun za m². Zájemci byli ale ochotní dát i dvojnásobek,“ uvedl starosta Veselí nad Moravou Petr Kolář (46, TOP 09). Pozemky měly podle něj velikost od 600 do 1 000 m².

Z tržnice byty

Radnice kromě toho brzy nabídne i nové byty. Odkoupilo vysloužilou tržnici, kterou začalo bourat, a místo ní postaví nový komplex obchodu a bydlení.

„Vznikne v něm 40 bytů, od menších až po větší s terasou. Chceme je nabídnout k prodeji už během výstavby. Stavební práce by měly být zahájeny na jaře 2021,“ upřesnil Kolář.

Poptávka po bytech ve Veselí nad Moravou je vysoká. „Pokud je byt nabízen za tržní cenu, která je 30 až 35 000 Kč/m², je často prodán do 10 dnů. Chystanou výstavbu nových bytů místo tržnice velmi vítám. Situaci s byty ve Veselí ulehčí a občané budou mít možnost pořídit si nové bydlení, o které je největší zájem. Nicméně neočekávám zásadní pokles cen starších bytů,“ uvedl makléř Lubomír Roubínek, jednatel Veselská realitní s.r.o.

Fotogalerie
7 fotografií