Video
Video se připravuje ...

Dívka (11) má být umístěna do péče k otci, z něhož má strach. Hynek Zdeněk

Pan prezident rozhodl, že se na tento citlivý případ, o kterém četl v Blesku, podívají hradní legislativci. Hrad se tím z pokynu pana prezidenta tedy už zabývá. Nemohu ale zatím sdělit, jaký bude výsledek,“ vysvětlil Blesku mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček.

Škaredá chvíle

Zlá můra osudu dosedla na život Alexii z Brněnska v momentu, kdy byla svědkem toho, jak její otec napadl maminku. Tloukl jí prý hlavou o zeď. Od té doby se ho bojí a odmítá se s ním setkávat. »Tatínek« si na to stěžoval u soudu a ten mu dal vzdor posudkům psycholožek za pravdu! Dívku poslal do krizového centra, kde se může s každým z rodičů vidět dvě hodiny jednou za 14 dní. Elektronickou komunikaci má zakázanou. Po půl roce by měla být dívka předána do péče otce na Slovensko...

Díky za naději

Z této situace zoufalá babička Anna (67) se dopisem obrátila na prezidenta. Ten ji i mámu Alexii Ajku (41) svým zájmem povzbudil. „Strašně moc bychom si obě přály, aby Alexia byla s námi a třemi sourozenci nejen na Vánoce, ale aby v harmonické domácnosti prožila i zbytek dětství. Za naději moc děkujeme,“ zaslaly ženy Blesku společné prohlášení.

Věřím

Matka dívky k tomu ještě dodává: „O své děti se starám jako samoživitelka. Alexinka je úžasná dcera a nedovedu si představit, že bych o ni měla přijít. Věřím ve spravedlnost a objektivní pohled v našem právním státě,“ dodala Ajka.

Zajímá se i Babiš

O případ dívky se zajímá i premiér České republiky Andrej Babiš (65), který zdůraznil, že by měla být vytvořena pozice dětského ombudsmana, který by vystupoval ve prospěch nezletilců.

Info: Alexia má být zavřená šest měsíců v krizovém centru. 

Fotogalerie
15 fotografií