„Nepochodil, tak se ji alespoň snažil otevřít. Povedlo se mu to, jenže uvnitř našel jen naši navštívenku na strážce Agentury ochrany přírody a krajiny,“ řekl jeden z jejích členů Radovan Mezera.

Návštěva kňoura se neutajila, video se dostalo na sociální sítě i s pobaveným komentářem jeho autorů. „Pachatel se několikrát pokoušel fotopast záměrně poškodit a po několika pokusech se mu ji podařilo otevřít. Po zjištění, že se uvnitř nachází navštívenka na strážce AOPK, pachatel uprchl. Žádáme vás, pokud jste pachatele viděli a poznali, informujte nás. Zde se můžete podívat na video, na kterém je pachatel zachycen při útoku. Děkujeme za pomoc,“ vzkázali strážci přírody.

Video
Video se připravuje ...

Divočák v Moravském krasu zkoumal fotopast Radovan Mezera, Agentura ochrany přírody a krajiny

„Ten pachatel je ale prase," zněla jedna z reakcí pod videem. „Bože, ten je skvělej. Nám takto fotopast okukovala srnka a nedávno jsem viděla video, jak se do ní snaží dostat vlk," svěřila se jedna z účastnic diskuze.

Chytila i Kryštofa

Fotopasti v minulosti v Moravském krasu přinesly řadu zajímavých úlovků. Před třemi roky například jedna z nich zachytla naposledy rysa, který dostal jméno Kryštof.

„Tehdy už byl bez speciálního telemetrického obojku. Ten rok mapoval jeho pohyb. To bylo naposledy, kdy se podařilo přítomnost rysa Kryštofa v krasu věrohodně doložit. Pak zmizel beze stopy,“ upozornil Mezera.

Fotogalerie
4 fotografie