„Z dosud nezjištěných příčin řidič nákladního vozu narazil do označeného, pomalu jedoucího vozu silničářů, vlivem toho pak tyto vozy narazily do středových svodidel. Řidič nákladního vozu byl zaklíněný,“ uvedl mluvčí policie Petr Vala.

Video
Video se připravuje ...

Na dálnici D2 u Lanžhota narazil kamion do auta silničářů. Řidič zemřel. ŘSD

Policisté byli na místě velmi rychle, protože shodou okolností zde provádí cizinecká policie už několik měsíců akci zaměřenou na migraci.

Zraněním podlehl

Řidiče kamionu tak pomáhali hasičům vyprošťovat. Na místo letěl i vrtulník. „Muže jsme resuscitovali,“ uvedla mluvčí záchranné služby Hedvika Kropáčková. Později bohužel mluvčí policie potvrdil, že šofér následkům zranění podlehl. 

Záchranáři měli v péči i řidiče vozidla údržby. „Ošetřili jsme staršího muže, který při nehodě utrpěl lehké poranění hrudníku. Po ošetření jsme pacienta převáželi na chirurgickou ambulanci nemocnice v Břeclavi,“ dodala Kropáčková.

Dálnice byla v místě nehody zavřená, vozy jezdily v obou směrech přes odpočívadla. Vyproštění a odtažení kamionu trvalo až do podvečera, provoz byl obnoven okolo 18:15.

Vyztužená auta

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) se snaží své pracovníky chránit. „Silničáři byli v těžkém voze, který jim slouží jako ochrana. I naše dodávky jsme již vyztužili kovovou klecí stejně jako například auta na rallye,“ uvedl mluvčí ŘSD Jan Rýdl.

Podle něj přesně před rokem došlo také na dálnici D2 k nehodě,  při které kamion srazil silničáře. Ten paradoxně pomáhal po nehodě jinému kamionu. ŘSD chystá také velkou kampaň, která bude zaměřena na pozornost za volantem.

Fotogalerie
8 fotografií