Hlídka muže zastavila a zjistila, že se jedná o cizince bez dokladů. Na nejbližší služebně si tak počkali na příjezd republikové policie. Tentýž den odpoledne skončila pořádným šokem kontrola polského kamionu, který vezl zboží z Turecka.

Rozpadající se kamion

„Zjistilo se, že polský kamion je téměř v havarijním stavu. Návěs měl narušenou konstrukci provizorně staženou popruhy a rozbitá koncová světla. Přivolaná policejní hlídka objevila i zcela sjeté pneumatiky. Rozhodla, že vozidlo není způsobilé provozu a nesmí pokračovat v cestě,“ popsala výjev mluvčí jihomoravských celníků Lada Temňáková.

Video
Video se připravuje ...

Jihomoravští celníci prožili perný den Celní správa ČR

Večer pak na dálnici D2 celníci proklepli dodávku se srbskou registrační značkou. Auto prošlo, řidič nikoliv. „Při kontrole dokladů totožnosti a následném prověření v databázích bylo zjištěno, že srbský řidič je v pátrání Schengenského informačního systému,“ upozornila mluvčí.

Hledal ho Interpol

Na 207. kilometru dálnice D1 skončila jízda osobáku s polskou registrační značkou. Vůz řídil muž bez dokladu totožnosti s moldavským řidičským průkazem. „Prověřením přes operační centrum celní správy bylo zjištěno, že na Moldavana byl vydán mezinárodní zatýkací rozkaz vydaný Interpolem, a navíc se jedná o nebezpečnou osobu. Muž byl zadržen a během krátkého času skončil v rukou Policie ČR,“ shrnula mluvčí nebývale nadmíru rušný den jihomoravských celníků.

Fotogalerie
4 fotografie