Od půlnoci do jedenácti hodin dopoledne mají policisté nahlášeno 74 dopravních nehod a havárií. To je několikanásobně více než v jiné dny. Jedná se především o nehody, kdy řidiči nezvládli jízdu na kluzké a namrzlé vozovce,“ uvedl mluvčí policie Bohumil Malášek.


Na D1 poblíž Ostrovačic prorazil kamión svodidla a sjel mimo těleso dálnice. „Řidič je nezraněný. Při vyprošťování může být provoz omezený. Bez zranění je i havárie osobního automobilu a autobusu poblíž obce Lubě na Blanensku,“ sdělil mluvčí policie.

Velké problémy vznikly například u Měnína, kde havaroval kamion s vlekem a zablokoval vozovku. Vyprostit ho museli až hasiči za pomoci těžké techniky. „Po osmé hodině byla na Vyškovsku pro nákladní vozidla nad 12 tun do odvolání uzavřena komunikace II. třídy mezi Drnovicemi a Podomí,“ upozornil Malášek.
Fotogalerie
10 fotografií

Vlivem povětrnostních podmínek mají řidiči potíže mezi Pohořelicemi a Mikulovem, zvláště na objízdné trase přes Brod nad Dyjí a Drnholec. Jednoduchá situace není i na dálnici, především na D1 na Vyškovsku. Na mnoha místech vozovky blokují odstavená vozidla. Podle policie je pozitivní aspoň to, že se většina nehod obešla bez zranění.

VIDEO: Pozor na silnice na jižní Moravě. Na mnoha místech je sníh a dokonce i led.