Šofér (40) za volantem bavoráku dostal za hustého deště smyk, narazil nejprve do pravých a poté i do levých svodidel. Poškozený vůz zůstal stát v nejrychlejším levém jízdním pruhu.

Dopravní policisté, kteří pak zkoumali záznam z kamer, nechápavě kroutili hlavou. Majitel BMW totiž riskoval svůj život!

Video
Video se připravuje ...

VIDEO: Na dálnici dostal šofér smyk a havaroval Policie ČR

Místo úniku obcházel na D1 své auto 

„Na videu je vidět, že řidič bez reflexní vesty po nehodě obchází své nabourané vozidlo. To však může být obrovským rizikem. Po nehodě na dálnici je nejbezpečnější, když celá osádka zrychleně opustí vozidlo a dostane se do bezpečného prostoru za svodidly,“ poznamenal policejní mluvčí David Chaloupka.

Muž měl mít na sobě reflexní vestu, která ho zvýrazní dalším motoristům. A také umístit výstražný trojúhelník nejméně sto metrů za nepojízdným vozidlem. Video policie zveřejnila i jako varování před aktuálními silnými bouřkami, které dokáží i zkušeného šoféra dostat do úzkých.

Hrozba jménem aquaplaning

„Ve vysoké rychlosti totiž hrozí mnohem vyšší riziko aquaplaningu a smyku. Hustý déšť také výrazně zhoršuje viditelnost, prodlužuje brzdnou dráhu a na případnou překážku v provozu potom nemusíte dostatečně rychle zareagovat. Zbytečná nehoda znamená konec vaší cesty a zdržení pro ostatní řidiče,“ podtrhl policista.

Fotogalerie
5 fotografií