Stařenka bydlela v Jandáskově ulici osamoceně. Osudný čtvrtek ji přišel navštívit vnuk s jasným plánem: Sebrat babičce všechno cenné i za cenu vraždy! Podle policie totiž čin plánoval!

Babičku šel později zkontrolovat i její syn, nemohl se k ní ale dozvonit, zavolal proto policii. „Ohledáním bylo zjištěno, že zemřela násilnou smrtí, a to uškrcením. Kriminalisté rozjeli pátrání a v sobotu zadrželi muže, který se k činu doznal. Nyní sedí ve vazbě,“ uvedl ředitel jihomoravské policie Leoš Tržil.

Zarženým je teprve dvacetilý vnuk nebohé stařenky! Grázl ji okradl. „Část zlata prodal. Nakoupil si pervitin a přibližně šest tisíc korun prohrál v automatech. Koupil si i nějaké oblečení. Nyní mu hrozí 15 až 20 let vězení, případně výjimečný trest,“ upřesnil informaci šéf jihomoravské kriminálky Antonín Hrdlička.

Video
Video se připravuje ...

Jihomoravští policisté informují o dopadení nebezpečně ozbrojeného muže. Hynek Zdeněk, blesk.cz

Připravoval se na válku

Jihomoravští kriminalisté přitom pracovali ještě na dalších dvou závažných případech, a i ty bleskově vyřešili. „Na Vyškovsku jsme zadrželi muže, který měl u sebe 19 zbraní a 900 nábojů. Vlastnil i samopaly. Jeho byt vypadal jak válečné doupě,“ popsal domácnost jedenkrát soudně trestaného zástupce vedoucího policie ve Vyškově Pavel Kříž.


V Brně řešili policisté pobodání muže na ulici Petra Křivky, ke kterému došlo v pátek 13. prosince. „Zraněný muž byl převezen do nemocnice. Vzhledem k tomu, že se skutku ale dopustila mladistvá osoba, nemůžeme k případu sdělit více infomací,“ vysvětlil Tržil.