Soud jí totiž výkon trestu přerušil kvůli těhotenství. Jenže mladá žena bez práce a příjmu se vrátila k tomu, co umí nejlépe. Vyhlédnout si oběť v pokročilém věku, nabulíkovat jí páté přes deváté a půjčené peníze už nevrátit. Tak si letos v létě vyhlédla na hlavní brněnské poště seniora (79).

Z mladé ženy (26) se vyklubala protřelá podvodnice. Kvůli těhotenství jí přerušili pobyt ve vězení, ona mezitím připravila o peníze dalšího důvěřivce.
Autor: Zdeněk Matyáš

„Muži tvrdila, že je v obtížné finanční situace, musí zaplatit nájem, je v pokročilém těhotenství a že potřebuje koupit kočárek a výbavu na dítě, aby jí nebylo po porodu odebráno,“ uvedl soudce Adam Kafka.

Dědečka pěkně „škubala“

Senior jí půjčil tři tisícovky, jenže netušil, že protřelá podvodnice je teprve na začátku své hry. Později za ni hradil obědy a nákupy, dokonce si vymyslela, že nutně potřebuje peníze na pohřeb příbuzné.

Na starce také naléhala, aby uznal otcovství k jejímu nenarozenému dítěti. Vrcholem drzosti se stal požadavek, aby jí půjčil 40 tisíc korun na „vyplacení“ biologického otce dítěte.

Penzista se ale nakonec obrátil na policii, která na místě předání peněz zadržela její matku. A Anna putovala zpět za mříže. „Nechtěla jsem nikoho okrást, byla to půjčka, všechno bych vrátila,“ dušovala se poté, co se proti dvouletému vězení odvolala.

Soud: Je to speciální recidivistka

„Obžalovaná je speciální recidivistka. Využívá důvěry starších a naivních lidí,“ odmítl předseda odvolacího senátu argumenty ženina obhájce a potvrdil tak Annin návrat do basy. Rozsudek je pravomocný.