V rodinnou tragédii se zvrhlo slunečné pondělní dopoledne v rodinném domku v Ostopovicích u Brna. Podle informací Blesku syn (44) zastřelil svou maminku a pak obrátil zbraň proti sobě. Oba byli na místě mrtví.

„Ta paní byla hrozně hodná ženská. Taková tragédie! Vůbec to nedokážu pochopit," uvedl zdroj Blesk.cz.

Pravděpodobným motivem rodinné tragédie je rozvod. Syn měl právě v pondělí první stání u soudu. Rozpadlo se mu už druhé manželství.

Dvě hodiny po poledni oficiálně potvrdila policie předcházející zjištění Blesku. „Jednou z vyšetřovacích verzí je, že muž v domě zastřelil svoji matku a vzápětí obrátil zbraň proti sobě,“ řekla policistka Petra Hrůzová.

Kriminalisté zůstávají na místě a zajišťují veškeré stopy a důkazy.

Starosta Ostopovic Jan Symon Blesk.cz řekl, že se tragédie odehrála v rodinném domě na hlavním tahu vesnicí. „Odehrálo se to někdy v ranních hodinách, někdy mezi osmou a devátou. Nemám žádné bližší informace, vím jen, že tam probíhá policejní zásah,“ uvedl. Dům obývá vícegenerační rodina.

„Na místě byli dva lidé, kteří už nejevili známky života. Šlo o muže středního věku a o ženu staršího věku. Už jsme jim bohužel nemohli pomoci,“ řekla mluvčí záchranné služby Michaela Bothová.

Ostopovice, ve kterých žije 1 700 obyvatel, jsou proslulé vynikajícími sousedskými vztahy. Vloni dokonce získaly Zelenou stuhu pro nejlepší vesnici v Česku.

VIDEO: Výpověď Romana Ševčíka (49), který byl v půlce března propuštěný po 30 letech z vězení. Odpykával si trest za dvojnásobnou vraždu, tvrdí, že je nevinný.