„Je to moc slušná rodina. Otec jezdí s kamionem, maminka byla na mateřské. To je hrozná tragédie, moc dobře se známe,“ plakala sousedka Kristýna (23). Právě ona byla první, která k tělu chlapečka seběhla. Bydlí totiž ve druhém patře a byla u okna. 

„Najednou jsem uslyšela muže u vchodu, který na mne volal, že mi vypadlo dítě. Řekla jsem mu, že můj syn je se mnou. Přesto jsem okamžitě běžela dolů. Jen o malou chvilku později doběhla ze 4. patra zadýchaná máma, která se okamžitě zhroutila,“ popsala událost. Chlapečkovi se snažila poskytnout první pomoc.

"Zkoušela jsem puls a jestli dýchá. Byly tam nějaké náznaky, že by se mohl nadechnout, ale pořád byl bez pulsu. Potom už přijela záchranka," sdělila Kristýna pro FTV Prima.

Kristýna se snažila dítě oživit, vypadalo to, že ještě žije. Přes telefon dostávala rady od záchranky. Ta byla na místě do dvou minut. Bohužel i snaha lékařů byla marná. „Poslali jsme tam posádku s lékařem a také vrtulník. Snažili jsme se dítě resuscitovat, ale zranění byla neslučitelná se životem,“ uvedla mluvčí jihomoravské záchranné služby Michaela Bothová.

Vypadlá síťka

Za tragédii může nešťastná náhoda. Zvídavý chlapeček asi vylezl na parapet okna a patrně se opřel do síťky proti hmyzu. Ta nevydržela tlak tělíčka a z okna vypadla. Bohužel s ní i malý klučina…

Maminka, která má ještě staršího syna na základní škole, se zhroutila. Záchranka vyslala na místo i interventa, tedy zdravotníka, který má výcvik v první psychické pomoci. „Poskytuje psychologickou podporu lidem, kteří jeví známky akutní stresové reakce,“ dodala. Otci, který byl v tu chvíli na cestách, volala tragickou událost policie.

Na místo dorazili i policisté, kteří okolnosti tragédie vyšetřují.