Do pátrání po pohřešované jsme nasadili i vrtulník s termovizí, zatím je ale vše bezúspěšné,“ přiznal policejní mluvčí Petr Zámečník, podle něhož žena odešla z domu v pátek. Doma měla pouze zanechat vzkaz, že odchází.

V šoku zůstal zřejmě nejen manžel Jaroslav (†44), ale i sousedé. „Jedná se o naprosto bezkonfliktní rodinu. Děti jsou slušně vychované. Jaroslav nikdy nechodil do hospody, jezdil s nákladním autem a vzorně se staral o rodinu. Pavla má zase vřelý vztah ke zvířatům. Pracuje proto na Bukovanském mlýně u koní a krav,“ popsali rodinu sousedé.

Jaroslav se měl údajně rozloučit s rodinou a následně v neděli kolem osmé hodiny večer skočil pod vlak u Bohuslavic, kde tragicky zahynul. V domě tak zůstaly jen děti Jaroslav (16) a Barbora (11), o které se starají rodinní příbuzní.

Co může být důvodem zmizení matky dvou dětí, je nyní záhadou pro všechny. „Je to rodačka z naší obce, takže všechny příbuzné a známé má odsud. Jaroslav pocházel z nedalekých Bukovan,“ doplnili sousedé.

Pátrání ve Ždánickém lese komplikuje policii fakt, že se jedná o souvislou zalesněnou plochu o rozloze 470 km2. Vrtulník byl podle místních v akci přibližně čtyři hodiny.

Video
Video se připravuje ...

Policisté pátrají ve Ždánickém lese poblíž Nechvalína po Pavle Zálešákové (42). Odešla z domu v pátek bez bližšího vysvětlení. Hynek Zdeněk