Adélka po vánocích poranila páteř a nebude moci ještě několik týdnů chodit, přesto na únorové narozeniny prožila velkou radost. Dostala vytouženou kočičku! „Moc mě to potěšilo, byly to moje nejlepší narozeniny. Kočička se jmenuje Tiffany a zabydlela se od první chvíle. Zatím se s ní jen mazlím, hraji si s ní a češu ji. Až budu chodit, postarám se o ni víc,“ těší se Adélka.

Video
Video se připravuje ...

Adélka dostala vytouženou kočičku. Markéta Malá

Klidné a mazlivé

Kočičku, která stojí zhruba 15 tisíc, darovala rodině chovatelka z Moravy. „Zaujaly mne v Blesku články o Adélce a chtěla jsem jí pomoci. Toto plemeno koček je povahově velmi klidné a mazlivé. Kočičky se zafixují na majitele a jsou úžasnými společníky. Kočička je drobnějšího vzrůstu, tedy ideální pro Adélku. Obecně toto plemeno je vhodné pro děti,“ vysvětluje chovatelka Andrea.

Paní Andrea je skvělý člověk, její nabídka mě až zaskočila, tímto dárkem splnila Adélce sen. Kočička určitě Adélce prospěje z psychologického hlediska, může o někoho pečovat, rozptýlí se a bude mít společnost. Momentálně leží už druhý měsíc doma, takto dlouhodobě odříznutá od dětí ze školky bývá i několikrát do roka,“ říká maminka Kamila.

Genová mutace Osteogenesis

Kočky tohoto plemene také trpí genovou mutací. „Kočka je plemene Skotská klapouchá, přesněji se jedná kočku domácí s genovou mutací Osteochondrodysplasie, která ovlivňuje kosti a chrupavky. Způsobuje, že uši se sklápějí dopředu a dolů. Tím, že Adélka trpí také genovou mutací Osteogenesis, ovlivňující kosti, je to takové symbolické,“ vysvětluje Kamila.

Čtenáři Blesku pomáhají

Blesk sleduje příběh nevyléčitelně nemocné Adélky od podzimu loňského roku. Rodina Adélky, které čtenář Blesku Antonín daroval 300 tisíc na nákup tolik potřebného auta, se neustále potýká s finančními problémy.

Peníze jsou stále potřeba na nákup rehabilitačních a ortopedických pomůcek či pobyt v lázních, který stojí desetitisíce korun. Adélka, která má v důsledku vzácné nemoci extrémně křehké kosti, si již třikrát vážně poranila páteř a do svých sedmi let prodělala už 12 zlomenin. 

Pokud byste chtěli Adélce pomoci, můžete poslat peníze na transparentní účet 000000-3196976083/0800

VIDEO: Radost z vánočních dárků skleněné Adélce zkazil vážný úraz: Má zase zlomenou páteř!

Video
Video se připravuje ...

Radost z vánočních dárků skleněné Adélce zkazil vážný úraz: Má zase zlomenou páteř! Markéta Malá