Autor: Pojišťovna VZP, a.s.

Cestovní pojištění od Pojišťovny VZP, a.s., (PVZP) kryje všechny výlohy spojené s nákazou koronavirem na cestách. Dobrou zprávou je také to, že cestovní pojištění od PVZP neplatí pouze v Evropě, ale po celém světě, včetně zemí se zvýšeným rizikem nákazy koronavirem. 

Cestovní pojištění a karanténa v zahraničí

Cestování do rizikové země patří mezi nejčastější situace, na které se nevztahuje pojistné krytí u většiny tuzemských pojišťoven. Rizika jsou velmi vysoká a každý cestovatel by si měl dobře rozmyslet, zda cestu do rizikové země podnikne. Pokud ovšem vycestovat musíte, není třeba se ničeho obávat, protože pojištění od PVZP se o vás postará i v případě, že na místě uvíznete v karanténě a nestihnete svou cestu zpět. Pomůže jak s úhradou pobytu a stravou, tak s cestou zpět do ČR (letenka, autobus apod.) a potřebnými léky bez omezení (až do výše limitu pro léčebné výlohy).

Cestovní pojištění od PVZP pomůže, ať už je barva země na semaforu jakákoliv

Autor: Pojišťovna VZP, a.s.

Sledujte rozcestník Ministerstva zahraničních věcí (MZV ČR) a jeho cestovní mapu (tzv. semafor), kde najdete, za jakých podmínek lze do jednotlivých států světa vycestovat a jaká je výše rizika. Vydáváte-li se do oblastí označených oranžově a zeleně, platí, že jsou veškeré úhrady léčebných výloh spojených s koronavirem v průběhu cesty stejné jako při sjednání standardního cestovního pojištění. Při cestě do „červených“ (rizikových) zemí získáte nyní stejné podmínky a náklady jsou plně hrazeny. Ovšem pojištění pro tyto oblasti platí jen v případě, že bylo cestování právě sem nezbytně nutné (služební cesta, zahraniční studium nebo rodinné důvody).

Jak je to v praxi s cestovním pojištěním od PVZP

Autor: Pojišťovna VZP, a.s.

Hlavní devízou cestovního pojištění od PVZP je, že se nemusíte obávat finančních problémů, pokud někde uvíznete. Pojištění se vypořádá s jakoukoliv situací a nabídne finanční pomoc. Jak na to? Ke splnění podmínek pro uzavření pojistné události je potřeba lékařská zpráva, která potvrzuje, že klient trpěl příznaky onemocnění koronavirem, a proto byl umístěn do karantény. Výlohy jsou hrazeny i v případě, že se později onemocnění neprokáže. Pokud si sjednáte pojištění stornovacích poplatků, máte nařízenou preventivní karanténu, ale nevykazujete příznaky nemoci, tak vám cestovní pojištění pomůže se všemi náklady až do výše 80 % ze sjednané pojistné částky.