Krásná a pevná pleť je dokonalou vizitkou nejen ženy, ale i muže

Naše pokožka funguje jako časosběr, do kterého se zaznamenává nejen nadměrné expozice slunečnímu záření, ale i nedostatečná hydratace, kouření a další negativní faktory, které se dříve či později projeví v podobě vrásek, povolení kontur nebo třeba pigmentových či stařeckých skvrn. Naštěstí moderní korektivní dermatologie má prostředky, jak těchto nedostatků zbavit a vrátit pleť zpátky v čase.

Autor: ASKLEPION - Lasercentrum Praha

Velmi populární jsou vysokovýkonné lasery, kterými dermatologové zkrášlují povrchové, ale i hlubší vrstvy kůže. Laserový paprsek stimuluje kolagenová vlákna a zpevňuje pokožku, odstraňuje pigmentové skvrny i popraskaných žilkách. Lasery také odpařují mateřská znaménka, jizvičky po akné a jiné nerovnosti na povrchu kůže. Výborným pomocníkem je také kyselina hyaluronová, která při bezbolestné injekční aplikaci dokonale hydratuje pleť. Botulotoxin si hravě poradí s mimickými vráskami. „Starost o pleť se mezi ženami i muži stala již naprosto nezbytnou součástí každodenní péče o zevnějšek. Cestou k dlouhodobému úspěchu je ale pravidelná a dlouhodobá péče,“ říká MUDr. Hana Smutková, primářka oddělení dermatologie v Institutu klinické a estetické medicíny Asklepion.

Plastická operace s dokonalým výsledkem a minimem rizik

Mezi nejvyhledávanější estetické zákroky patří samozřejmě i plastické operace, které jsou v dnešní době mnohem častější a dostupnější než dříve. Trendem je co nejpřirozenější a dlouhotrvající výsledek s minimálními jizvami. Díky moderním operačním postupům a novým technologiím se významně snížilo riziko komplikací a zkrátila doba pooperačního hojení.

Autor: ASKLEPION - Lasercentrum Praha

Mezi nejžádanější zákroky z plastické chirurgie patří blefaroplastika neboli plastická operaci víček. Tento poměrně jednoduchý výkon má velký estetický i zdravotní efekt. Pacienti udávají zlepšení periferního vidění, odstranění slzení i pocitu unavených očí. Ženy po těhotenstvích nebo větším váhovém úbytku podstupují korekce nadbytků kůže v oblasti břicha, boků, stehen nebo třeba paží a nechávají si vylepšit tvar či asymetrii prsou.

Autor: ASKLEPION - Lasercentrum Praha

Jak mít zuby jako ze škatulky?

Krásné sněhově bílé zuby se dnes považují za samozřejmost, ale ne každý má to štěstí, aby je dostal do vínku od matky přírody. Zubní lékaři nabízejí řadu ošetření, které zdokonalí váš úsměv. Pravidelné preventivní prohlídky stomatologa a dentálního hygienisty zajistí, že vaše zuby budou zdravé a v té nejlepší kondici. Chybějící zub nahradí protetické práce jako můstek, adhezivní můstek nebo třeba zubní implantát. Křivé či nažloutlé přední zuby vylepší zubní fazety.

Autor: ASKLEPION - Lasercentrum Praha

Konečně nohy bez křečových žil

Trápí vás popraskané žilky nebo výrazná žilní kresba na nohách? Může se jednat o pouhou estetickou vadu, kterou lze odstranit pomocí laseru nebo sklerotizační látky. Buďte však obezřetní a nechte si nejprve žíly zkontrolovat v cévní ambulanci. Popraskané žilky, pocity těžkých nohou, otoky či barevné změny na kůži v oblasti bérců mohou signalizovat křečové žíly. Toto civilizační onemocnění trápí velkou část starší populace, ale výjimkou nejsou ani mladí pacienti. Jeho léčba je v dnešní době rychlá a šetrná. U moderních metod, jako je laser, radiofrekvence, či tkáňové lepidlo, ošetřuje cévní chirurg žílu zevnitř a z těla nevytrhává, jak tomu bylo dříve. Operace probíhají pouze v místním znecitlivění a následná rekonvalescence je velmi rychlá. Úleva od bolesti a nepříjemných pocitů přichází téměř okamžitě a příjemným bonusem je samozřejmě i lepší estetika.

Autor: ASKLEPION - Lasercentrum Praha