Na instagram vkládáte fotky, které dokumentují přestavbu maringotky na parádní víkendové bydlení. Jak nápad vznikl a proč se o něj dělíte takhle veřejně?

Celý můj projekt je o tom, že chci, aby se mnou lidé tenhle „kolotocarlajf“ sdíleli. Že když náhodou půjdou kolem maringotky a já tam budu, mohou se vždy zastavit. A že je to může inspirovat k tomu, postavit si taky něco takového, když jsem to zvládl já.

Zaujalo mě, že jste maringotku opravoval a tvořil k obrazu svému tři roky, to je docela dlouhá doba.

Ona je to otázka času a peněz. Kdybych měl čas a neomezené finance, myslím, že bych to dal za půl roku. Ale ve skutečnosti jsem to spíš asi vlastně ani nechtěl dokončit. Nevím, co bych pak dělal. Buď bych musel začít pít, samozřejmě řečeno s nadsázkou, nebo dělat další maringotku.

Kam chodí komedianti na záchod?

Já osobně si myslím, že kdyby chtěl člověk žít ten správný kolotočářský život, měl by jít do lesa, ale protože jsem rozmazlená městská náplava, tak mám v maringotce malý přenosný. V budoucnu ale samozřejmě plánuju záchod a koupelnu, jestli se mi ale podaří zrealizovat přístavbu, je ve hvězdách. To by tam byla i vana s výhledem do zahrady a jedna místnost s krbem.

V lockdownu na maringotku asi nesmíte. Nebo trávíte nouzový stav právě tam?

Ne, bohužel si nemůžu dovolit odejít na tři týdny a déle z Prahy. Takže stále jen čekám, kdy budu moci vypadnout a pokračovat ve stavbě.

Aktuálně frčí pronájem maringotek za slušné peníze, glamping je módní. Myslíte, že byste tu svou někdy pronajímal?

„Všiml jsem si, že je to trend a lhal bych, kdybych řekl, že jsem o tom neuvažoval. Hlavně v této době, kdy už víc než rok nemůžeme pracovat. (Tomáš je spolumajitel tetovacího studia-pozn.red, jeho instagram najdete ZDE). Momentálně se ale zaobírám dostavbou, a co bude pak, netuším.

Ale absolutně nefandím vystajlovaným maringotkám s rozpočtem čtyři miliony pro městské burany, kteří si je pak fotí na instagram. Klidně ať mě předběhnou a mají to lepší, mně to nevadí, protože oni si stavějí svůj byznys, kdežto já si stavím svůj sen, a to je rozdíl!

Čtenářky určitě bude zajímat, kolik osob se uvnitř smístí…

No já jsem tam většinou sám, ale myslím, že ideální počet je dva.

Fotogalerie
39 fotografií

Obezitolog Martin Matoulek: Choďte ven i v lockdownu, obezita zhoršuje covid.