Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Mlsejte zdravě: Recepty na dobroty bez výčitek podle výživové poradkyně!

/
  • Autorkou zdravých receptů je výživová poradkyně Tereza Kubešová
    23. února 2021 ● 13:27

    Máte pocit, že přišel čas na odlehčení jídelníčku? Proč ne, je to tak snadné! Přinášíme recepty výživové poradkyně Terezy Kubešové.

    „Pokud chcete zredukovat svou váhu změnou životního stylu a ne dietou, je to převážně ve vaší hlavě. Pochopit, že není třeba tělo trápit, za to se vám určitě nijak neodmění, jen mu dát tolik, kolik potřebuje pro svou práci - ne více, ne méně,“ vysvětluje Tereza Kubešová.

  • 1.

     Panenka s brokolicovým pyré

    Potřebujete: vepřová panenka, parmezán, česnek, bazalka, 200 g brokolice, 25 g bylinkové Philadelphie (krémový sýr), 1 batát.

     

    Postup: Panenku ráno naložte do směsi soli, česneku a nakrájené bazalky, pak posypte parmezánem. Nechte odpočívat v lednici. Do trouby přijde na 180 stupňů přibližně na 25 minut, podle toho, jak je veliká a jak moc ji uvnitř chcete růžovou. Brokolici uvařte 10 minut v osolené vodě. Přidejte listy bazalky, Philadelphii a projeďte tyčovým mixérem.

     

    Batát nakrájejte na slabé plátky, osolte a dejte na plech nad panenku, slabým plátkům stačí 25 minut, stejně jako panence. Je to křupavý element, který se skvěle hodí!

  • 2.

    Makový mug cake (hrníčková buchta)

    Potřebujete: 10 g mletého máku, 1 vejce, 20 g jogurtu s vysokým obsahem bílkovin (Řecký Milko, Pilos, Skyr) do mug cake, zbytek přílohou, 5 g medu, trocha kypřícího prášku do pečiva, 25 g kanadských borůvek.

     

    Postup: Vše smíchejte dohromady, nalijte do misky, či hrníčku vymazaného máslem a nechte vlnit v mikrovlnce 2,5 minuty. Zbytek jogurtu použijte jako přílohu k mug cake. Můžete si ho ochutit kouskem ovoce, nebo nechat jen tak, ke sladkému mug cake se skvěle hodí a doplní bílkoviny.

  • 3.

    Čoko roláda

    Potřebujete: 125 g mozzarelly light z nálevu, 10 g Holandského kakaa, 4 vejce, 40 g medu, lžičku prášku do pečiva, 2 tvarohy v obalu, 150 g banánu, 2 kostičky 85% čokolády.

     

    Postup: Nejprve si připravte těsto – z bílků a prášku do pečiva vyšlehejte sníh. Mozzarellu s banánem, kakaem a žloutky projeďte tyčovým mixérem. Pak smíchejte a nalejte na plech s pečicím papírem. Dejte do trouby na 12 minut na 190 stupňů. Mezitím si tvaroh vyšlehejte s medem a přimíchejte nakrájenou čokoládu. Až těsto trochu vychladne, namažte a zatočte.

     

    Další skvělé recepty ZDE.

Dnešní horoskopy