Low carb dieta

Tomuto druhu hubnutí prý zase propadla latinskoamerická pěnice Jennifer Lopezová (51). Základem je výrazné omezení nebo úplné odstranění sacharidů ze stravy (v případě tzv. »no carb diety«), což je podle expertů mimořádně škodlivé. Sacharidy totiž rozkládají glukózu a jsou hlavním zdrojem energie.

Pití čisticích šťáv

Jak už název napovídá, pevná strava je v tomto případě tabu. Pijí se pouze ovocné a zeleninové šťávy. Cílem je kromě hubnutí i detoxikace organismu. Kvůli zpomalenému metabolismu však k hubnutí vůbec nemusí dojít. A pokud člověk i přesto něco něco shodí, jo-jo efekt je zaručen.

Hadí dieta

Jedná se o extrémní způsob, jak shazovat kila, který vám může zadělat na vážné zdravotní koplikace. Smí se při ní totiž jíst jen dvě hodiny denně, zbylých 22 hodin hladovíte. Její autoři rovněž propagují velmi nebezpečnou a zároveň nesmyslnou myšlenku, že obézním lidem stačí pouze slaná voda a zbylou výživu dostanou z tukových zásob.

Jen 1200 kcal denně

Denní příjem kalorií je omezen pouze na 1200 kcal denně, což může být pro řadu lidí nedostačující. Navíc se neklade důraz na množství přijatých sacharidů, tuků a bílkovin. Výsledkem je pak zpomalený metabolismus, málo energie, mizerná nálada a při dlouhodobém držení hrozí podvýživa.

Sirtfood dieta

Asi nejznámější propagátorkou je britská zpěvačka Adele (32), které se podařilo shodit 45 kilo. Základem je nízkokalorická strava (v úvodu drastických 1000 kalorií denně) s obsahem polyfenolů, které v těle nastartují sirtuiny. Účinky těchto enzymů na lidský organismus ovšem nebyly dosud prokázány žádnými dlouhodobými studiemi.

Pozor! Už v pondělí ZDARMA v Blesku 3. díl diety s Petrem Havlíčkem: Paleo dieta

 * Jak se drží 

* Které potraviny jíst

* Které potraviny vyřadit

* V čem může pomoci 

Varianty Paleo Diety 

Pozor! Už v pondělí v Blesku zdarma 3. díl diety podle Petra Havlíčka: Paleo dieta
Autor: archiv blesku

Hoši v akci! Vláďa s Patrikem vaří jeden pro druhého speciální překvapení