Veronika kdysi četla na internetové diskuzi tip, co dělat, když děti ráno brečí a nechtějí se ve školce s maminkou rozloučit. A rozhodla se ho vyzkoušet!  „Ráno, než jsme jely do školky, přišla jsem za Emmičkou a říkám jí: Než dneska půjdeme do školky, nakreslím ti na ručičku srdíčko, na svou ruku ho nakreslím taky, a když ti bude ve školce smutno, můžeš pohladit srdíčko a bude to, jako když hladíš maminku. A mně, když bude smutno, tak zase pohladím svoje srdíčko.”

Blogerka Máma na cestách sdílela úžasný tip, jak zbavit děti slziček při ranní cestě do školky.
Autor: Máma na cestách

Políbíme srdíčko

Veronika, která je známá jako blogerka Máma na cestách také popsala, že experiment s dcerkou měl velký úspěch! „Měli jste vidět, jak se jí rozzářila očka, měla z toho velkou radost, a když jsem ji vyzvedávala ze školky, tak mi hned hlásila, že srdíčko několikrát hladila,“ usmívá se blogerka. 

Ta svou radou a fotkami vzbudila obrovskou vlnu zájmu ostatních maminek. „To je úžasný nápad. Jako učitelka ve školce vím, jak je pro některé děti těžké odtrhnout se od maminky. Jako mámě mi taky trhá srdce, když vidím, že jsou mé dcery v určitých situacích nejisté a nervózní,“ píše učitelka Markéta. Stejný recept vyzkoušela i paní Kristýna. „Používáme od druhého dne ve školce a je to krásný. Taky máme takový loučící rituál,“ popsala maminka.

 

 

Fotogalerie
5 fotografií