Čím se liší od pomerančů?

Jejich složení je podobné jako u pomerančů, ale vitamin C i ostatní látky jsou v nich obsaženy v menším množství. I jejich léčivé účinky jsou mírnější. Výhodou je, že se dobře jedí a jsou snadno stravitelné. Takže jsou vhodné i pro děti, starší lidi a pro ty, kteří mají citlivější zažívání.

Jak mandarinka pomáhá?

Pomáhají v boji s infekcemi ☛ Snižují krevní tlak ☛ Působí mírně projímavě ☛ Pomáhají při alergiích ☛ Ředí krev ☛ Doporučují se při nachlazení ☛ Snižují riziko onkologického onemocnění

Mandarinková kúra

Mandarinková kúra přináší výborné výsledky při zvýšeném tlaku a arterioskleróze. Denně se konzumuje 1,5 až 2 kg mandarinek jako jediné potravy, a to jednou nebo dvakrát týdně po dobu jednoho měsíce. Protože se tato kúra obvykle provádí na podzim či v zimě, nemusí se zvyšovat denní příjem tekutin.

Léčí i vůně

Vůně mandarinky podle některých studií vyrovnává dětskou psychiku, tlumí hyperaktivitu a uvolňuje úzkostlivé děti. Zlepšuje náladu, to jak u drobotiny, tak i u dospělých. Má osvěžující a regenerační účinky a pomáhá při problémech s usínáním. Éterický olej z mandarinky můžeme použít i do koupele nebo do masážního oleje.

Maska pro projasnění pleti

POTŘEBUJETE: 4 dílky mandarinky, lžičku medu a lžíci jogurtu.

POSTUP: Vše dobře promíchejte, pak naneste na tvář i krk a nechte působit 15 minut. Tato maska pomůže odstranit přebytečnou mastnotu a škodlivé nečistoty.