Procházkovi dlouhé roky obývali rodinný domek v okrese Brno-venkov, který rodina pana Procházky vlastnila už třetí generaci. Jenže životní okolnosti a vyšší věk starší manželský pár přiměly k rozhodnutí dům prodat.

„O tom, že se s domem rozloučíme, rozhodl náš vyšší věk a také zdravotní důvody. Naše dospělé děti žijí v zahraničí a my už se bohužel o nemovitost s velkou zahradou nezvládáme starat tak, jak bychom si přáli,“ vysvětluje paní Procházková. „Z praktických důvodů jsme chtěli bydlení blíže k městu a zejména zdravotní péči. Proto nám děti pořídily menší byt v Brně-Bohunicích, kam jsme se chystali po prodeji domu přesunout,“ dodává.

Osobní setkání nás přesvědčilo, shodují se Procházkovi

Protože Procházkovi v domě prožili značnou část života, nebyla jim představa, že se do něj nastěhují úplně cizí lidé, moc příjemná. Proto uvítali, když jim sousedka doporučila webové stránky SDK REALITY, které sdružují stovky poptávek od konkrétních rodin i jednotlivců hledajících nemovitost ke koupi.

„Důkladně jsme si přečetli celou řadu poptávek od lidí, kteří hledají nové bydlení, a nejvíc nás oslovil příběh mladých novomanželů Hrdličkových,“ popisuje pan Procházka. Hrdličkovi totiž už delší dobu různými cestami hledali větší dům se zahradou v okolí Brna, a tak svou poptávku umístili právě i na stránky SDK REALITY.

Procházkovi proto bez dlouhého váhání SDK REALITY kontaktovali a realitní společnost jim obratem domluvila osobní setkání s Hrdličkovými a samozřejmě i prohlídku domu. Sympatický mladý pár si domek se zahradou na první pohled zamiloval. „Hrdličkovi přijeli s malým synem, kterého ze všeho nejvíce zajímaly kočky na zahradě, ale pro mě a manžela bylo důležité především to, že jsme si lidsky sedli,“ usmívá se paní Procházková.

Hladký prodej bez zbytečného papírování

Když se starší manželé rozhodli, že jsou Hrdličkovi ti praví, SDK REALITY se postarala o veškeré úřední a právní náležitosti potřebné pro prodej nemovitosti. Kupujícím zase společnost pomohla najít nejlepší způsob financování nového bydlení. „Ani jsme netušili, kolik běhání a papírování takový prodej vyžaduje, a proto jsme byli rádi, že vše vyřešil jen můj podpis na smlouvě a o ostatní bylo postaráno,“ říká pan Procházka.

„Na jednu stranu jsme náš venkovský dům opouštěli velmi neradi, protože nám přirostl srdci, ale na druhou stranu jsme byli šťastní, že jsme našli sympatickou rodinu, pro kterou se stane novým domovem,“ dodává jeho manželka.

Osobní přístup k obchodu s realitami

Prodej nebo nákup nemovitosti vždy představuje velké životní rozhodnutí. Kromě toho, že společnost SDK REALITY zajišťuje kompletní realitní a právní servis pro prodávající a kupující stranu, propůjčuje poptávajícím prostor na svých webových stránkách. Držitel bytu či domu si jejich poptávky může prostudovat a poté se na jejich základě rozhodnout, komu svou nemovitost prodá.

Společnost tak kombinuje přednosti přímého prodeje a sympatií s výhodami služeb realitní kanceláře, která zajistí následný profesionální servis s vybranými klienty. Celá transakce tak probíhá v osobnějším a přátelském duchu, ale nechybí jí nezbytné formální náležitosti.