526410:nahled:true:trueMirek Topolánek urazil v rozhovoru pro gay magazín LUI veřící a pak se otřel také o židovský charakter premiéra Jana Fischera. Popovídat si s voliči prostřednictví CHATU na Blesk.cz, ale nepřijde. Místo něj dorazil alespoň mluvčí ODS Martin Kupka.

Pane Kupko, musel jste již někdy ve funkci novinářům vyvracet něco, o čem jste věděl, že je pravda? A je to jen můj pocit, nebo každá Topolánkova omluva ve skutečnosti omluvou není, spíš útokem (viz Toskánsko a otočení problému na Randáka)? Je v politice vůbec možná sebereflexe? Děkuji hezký den přeji! (Evžen lovec žen) 
Kdybych neříkal pravdu, bylo by to na mě vidět. Pravda je bohužel často pro prezentaci v médiích mnohem složitější. Nesnese zkratku, se kterou to vyhrává lež. O to těžší je to práce. Pořád jsem ale optimista. Nestačil jsem odpovědět na všechny otázky. Na některé se ani odpovědět nedalo, Děkuji ale za všechny otázky, které neobsahovaly urážky. Přeji krásný a klidný první jarní týden.
Dobrý den, opravdu má pan Topolánek neodolatelnou potřebu fotografovat se pro gay magazín měsíc před volbami? Není schopen si některé činnosti a výroky odříci? Je jak malé dítě, které není schopno se umravnit. Myslí to opravdu vážně s volbami nebo je smířen s tím, že vyhraje Paroubek? Nebo mu to bude dokonce vyhovovat? Je to tak již předem naplánované? Svým neomaleným chováním pan Topolánek odrazuje voliče ODS. Legrace, nadhled nad problémy a osobní svoboda pana Topolánka je jistě správná ale jako volený a dobře placený politik by měl něco aspoň před volbami dělat něco také pro ty (všechny), kdo ho volili. Možná dělá ale jen pro některé.  (Sylva ) 
Na rozhovoru a fotografování pro gay magazín přece vůbec nic není. Redakce ho pozvala a on se rozhodl dát i tím najevo svou otevřenost vůči této menšině.
Chtěla jsem jenom vzkázat panu Topolánkovi, že jsem mu vždycky fandila, tím spíš mě mrzí, že si to u lidí zbytečně kazí. Myslím si, že by to chtělo v rozhovorech s novináři nejdřív odpověď dobře promyslet, a pak teprve mluvit a ne obráceně. Např. já bych se na místě pana Topolánka zeptala redaktora, jestli on sám zná alespoň jedno adjektivum. Myslím si, a to bez urážky, že slon v porcelánu by nenadělal víc škody, a to bohužel naprosto zbytečně. Chtělo by to, kdykoliv se na veřejnosti adrenalin vyleje do krve, nejdřív napočítat do desetil.  (Jitka) 
Je mi milejší poltitik, který neztrácí svou osobnost a přímost jen proto, že by to v médiích vypadalo lépe. V politice ale každý visí na každém slově. Někdy není ani možnost napočítat do pěti.
Máte informace, jak se to video dostalo z LUi do Blesku? Přijde mi taky docela záhadné, jak ta nahrávka unikla na veřejnost... (Julie Hornová) 
Ani v politice, stejně jako v normálním životě se podrazům neubráníte. Není zvykem, aby někdo pořizoval záznam neformálního hovoru. Už to samo o sobě je neetické. Mirek Topolánek doplácí na svou otevřenost.
Myslím, že pana Topolánka média zbytečně pranýřují. Byl to ostatně on kdo, nevím kde, řekl, že křesťanství vyznává a nechá se dokonce pokřtít. Ta hysterie okolo jeho výroků mi proto přijde účelová... Souhlasíte? (Jarda) 
Ano, je to hodně umělý skandál.
V tomto zlodějském státě nelze vyslovit slova : homosexuál , žid , cigán či cikán atd, atd ? Kdo a proč z těchto slov má strach enbo je hloupě otočí proti tomu kdo je vyslovil ? Kdo vlastně trpí těmi fobiemi - homo a dalšími ? Topolánka besnáším stejně jako Paroubka a ostatní zloděje , ale v tomto případě se jedná o naprostou hloupost a význam této hlouposti přidala nejvíce omluva Topolánka . Za co se omluvil ? za to že pojmenoval žida židem a gaye gayem ?  (Franta) 
Mirek Topolánek se omluvil za dopady, které vyvolaly jeho výroky zveřejněné v médicích. Jejich nesmyslná interpretace se mnoha lidí dotkla. Dal jasně najevo, že je schopen se i k tomu postavit čelem.
Nemyslíte si že si pan topolánek podřízl větev? (Milan Legát) 
Nechci se opakovat. Jedna věc jsou neopatrné výroky vytržené ze souvislosti a druhá věc skutečná politika a skutečné činy. Je na Vás, čemu dáte přednost.
Neškodí spíše Topolánek než aby byl něco platný.Neměr by se stáhnout? (Franta) 
Každý vrcholný politik bude pod palbou médií. Mirek Topolánek při českém předsednictví jasně prokázal, že je schopen řídit nejen naši zemi, ale řešit i vážné evropské problémy. Udělal České republice dobré jméno. Když bude mít ODS znovu šansci, určitě znovu pomůže České republice k lepší pozici v Evropě.
Dobrý den,jak je možné,že v naší republice se může vrcholný politik tak vulgárně,nekultivovaně a hlavně neomaleně prezentovat,bez sebemenších postihů??Je si pan Topolánek vůbec vědom,že nezahanbuje pouze sebe,ale i celou Českou republiku?Pane Kupko,na dnešním CHATU by jste se měl pokusit vyžehlit Topolánkovo neomluvitelný skandál,mám dojem,že Vám na to nebude stačit ani mandl!Přesto Vám přeji hezký den  (arcaben) 
Nesnažím se žehlit. Snažím se povědět, jak to skutečně bylo a setřást alespoň část nesmyslných výkladů.
Jak se díváte na útok médii proti židům? Četl sem ten rozhovor a mám dojem že ho média upravila aby zde vyvolala napětí. Odsuzuju to a fandím vám, tedy panu Topolánkovi. (Pavel) 
Mirek Topolánek opravdu mluvil přesně opačně, než jak to některéá média přenesla. Hájil individuální práva a odmítl posuzovat charakter lidí podle toho, ke které patří skupině, jakou mají víru či původ. Proto jsme také zveřejnili přepis delší části rozhovoru. Je to jasný doklad.
Myslíte si, že ODS vyhrají volby?  (joska) 
ODS může vyhrát volby. Nabízíme lidem reálné navrhy, jak řešit aktuální problémy. Nejsou to sliby chyby.
Bude ODS pokračovat v kampani Paroubek bojuje proti všemu? To mi přijde docela vtipný... Josef (Josef Holič) 
Na webu www.cssdprotivam.cz jsme vyhlásili soutěž o nejvtipnější billboard s tímto motivem. Odezva veřejnosti je pozoruhodná. Od začátku března se sešlo více než 1000 návrhů. Nejvtipnější billboard necháme vytisknout a vyvěsíme jej. Zapojte se také -:)
Ty výroky určitě nejsou dobrý, ale znám pana Topolánka jako člověka, který křesťanský názory uznává a snad bere za své. To takoví Rathové nebo Duškové jsou mnohem horší... Chtěla bych se pana Kupky zeptat, jestli ODS bude v případě vítězství ve volbách prosazovat církevní restituce? Děkuji. (Blažena) 
ODS bude určitě církevní restituce řešit. Hovoří se o tom jen ve vztahu k církvím. Je to ale důležité i pro spoustu obcí v ČR. Jejich záměry a projekty často stojí jen kvůli tomu, že se restituce neuzavřely.
podle mě bysme měli topolánka soudit, pdole toho co udělal. byla to jeho vláda, která chtěla po dvaceti letech navrátit majetek církvi, jeho vláda navrhla bílou knihu pro školství, která zlepšuje finanční situaci škol a ostatně ods navrhla fischera a slamečku do vlády. takže myslím, že je to spíš bouře ve sklenici vody... otázka pro pana kupku: jak se vám s mirkem topolánkem spolupracuje? na veřejnosti je veselý chlapík, je takový i při každodenní práci v ods? (ondřej) 
Souhlasím s Vámi. Nejdůležitější jsou skutečné činy. Mirek Topolánek je člověk bezprostřední a otevřený. Stejně přistupuje ke všem lidem. Ve světě politiky, kde hrají důležitou roli média, to není lehká věc. Jsem přesvědčen, že Mirek Topolánek žádné ze svých slov nemyslel zle. Abych nezůstal dlužen odpověď na otázku, jak se mi s ním spolupracuje: Je to občas náročné. Jeho skutečná politika má smysl a dotýká se více než kterákoli jiná právě běžného života. Mirek Topolánek je člověk, který jde odhodlaně do problému a úspěšně se s nimi pere. Bylo to jasně vidět i v době, kdy byl premiérem.
Kdy konečně přestane pan Topolánek škodit ODS. Nebo je opravdu celá tato strana tak hulvátská jako on? (Mgr. Vratislav Cimr) 
Nesuďte, prosím, podle vět vytrhaných ze souvislosti a uvolněných do médií s úmyslem ODS poškodit.
Dobrý den pane Kupko, co říkáte na to, že Dimun zastavil reportáž o akci blonek pro Paroubka? http://dlouhy.blog.idnes.cz/c/129542/Dimun-a-Paroubek-cenzuruji-Ceskou-televizi.html (David Zientek) 
Nevěděl jsem o tom. Stejně jako většina veřejnosti. Pokud se tak opravdu stalo, měla by to veřejnoprávní televize vysvětlit a pan Dimun takových nekalých praktik okamžitě zanechat.
dobrý den, chci vám poděkovat za opatření pro pracovní místa, která jste minulý týden představili, vkomunitě živnostníků vyvolala pozitivní ohlas. chci se zeptat, co dalšího ods chystá do kampaně? děkuji za odpověď a přeji ods hodně zdaru ve volbách.  (volič-živnostník) 
Tento týden představíme účinná řešení proti zneužívání dávek, další dvě středy potom řešení pro podnikání a proti dluhům. Odpovídáme na problémy, které lidi nejvíce trápí. Navíc naše návrhy probíráme s odborníky, takže nejde o vzdušné zámky ani plané sliby. Co navrhujeme, bude fungovat.
Jak dlouho nám budou vést zemi lidé, kteří se nestarají o lidi, ale pouze o urážky. To už jim není trapně, nevasí jim, co si o nich obyčejní lidé myslí, nebo jsme pro něj jen kusy? (eva) 
I o politicích daleko více svědčí jejich činy, než cokoli jiného. Můžete lidem slibovat jako na běžícím páse, že se o ně postaráte a zařídíte jim třeba i 13. důchody. Důležitější ale je, co pro ně uděláte skutečně. Díky vládě Mirka Topolánka rostly průměrné důchody, až do krize se zmenšoval schodek rozpočtu, investovalo se více do zdravotnictví. Díky ochranným limitům nikdo nezaplatí za spoluúčast na zdravotní péči více než 5000 Kč, děti a důchodci dokonce jen maximálně 2500. Pro ty nejvážněji nemocné je to pomoc, kterou za vlád ČSSD nezažili. Rodiny z dětmi platí na daních také prokazatelně méně peněz. A mohl bych jmenovat dál. To jsou konkrétní výsleddky. Ty je třeba posuzovat. Mnohem horší jsou falešné sliby.
Myslíte si, že může pan Topolánek ještě dokázat, že patří mezi slušné lidi? Díky, Marecela (Marcela) 
Dobrý den, děkuji za spoustu otázek, které jste mi poslali. Pokusím se odpovídat co nejrychleji. Pan Topolánek včera poslal otevřený dopis. Omluvil se v něm za dopady svých slov. Hovořil velmi otevřeně s redaktorem čassopisu LUI. Byl to neformální rozhovor. Je samo o sobě hodně podivné, že vznikl jeho videozáznam a že ho navíc někdo poskytl médiím. Všechny výroky potom žily svým vlastním mediálním životem. V celém rozhovoru ale měly jiný význám, často opačný. Mirek Topolánek naopak hájil opakovaně individální práva a svobodu. Odmítl pojmenovat homosexuály zjednodušenými přívlastky, Stojí za ním nejen slova ale spousta rozhodnutí a činů, která jasně dokládají, že byl a je ke všem menšinám otevřený. Tedy opak homofobie a netolerance. To je jeho vizitka slušného člověka.

ČTETE:

Autor: 

Topolánek: Církev vymývá lidem mozky

 

509238:wide:true:true Katolíci jsou v šoku z Topolánkových slov

 

Autor: 

Jak Topolánek lovil čtyřprocentní voliče

 

Autor: 

Topolánek označil Fischera za uhýbavého žida

 

Autor: 
Topolánek se svlékl a rozpovídal

 

Autor: 

Fischerovi zděšeni, vzpomínky na holocaust se vrací

 

Autor: 

Topolánek: Nic jsme neprovedl, ale omlouvám se

 

Autor: 

Psal Topolánkovu omluvu vůbec Topolánek?