Více dotazů zodpoví na www.docrychlikova.cz

Sem napište Vaši otázku (Vaše jméno) 
Vážení čtenáři, děkuji vám za vaše otázky, ale není možné odpovědět na všechny, dotazů bylo velmi mnoho. Vyhledat mě ale můžete na www.docrychlikova.cz , nashledanou!
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, proč vzniká vlastně morbus Scheurmann? Je to dědičné? Jak se dá tato nemoc léčit? Děkuji (Hana) 
M. Scheuremann dousd není plně otázká vznika vyřešena, Většinou se jená o více příčíin, které mají vliv na toto onemocnění
Dobrý den paní docentko,trpím od puberty nemocí morbus Scheuermann a na radu lékaře denne poctivě cvičím. Mám velmi fyzicky náročné povolání - jsem zubní lékařka. Pracuji v sedě. Chtěla bych se zeptat, zda se příznaky tohoto onemocnění s lety zhoršují (i bez vazby k mému povolání). Je možné, že vznik této nemoci je spojen s vrozenou malabsorpcí(trpím coeliakií - nebyla do mých 16 let léčena)? děkuji a přeji příjemný den. (Jana) 
M Scheuermann je onemocnění , které se vyskyktuje v pubertálním rěku, více u hlapců, než u dívek.
Jak se dá vyléčit skolioza? (Milan) 
Při skoliosae závisi v kterém věku byla zjištěna, jakého typu atd. V každém případě je nunté navštít lékaře, a je nutné speciální cvičení
mohu v tehotenstvi brat nejake leky od bolesti zad a krku,pokud ano jak casto? (misa h.) 
V těhotenství pokud máte bolesti v zádech doporučuji sasmozřejmě co nejméně brát léků Doporučuji se maximálně Ibalgin 200 mg maximálně 3x denně ne více než 3
dobrý den,mám křeče v noze,injekce voltaren ani prášky mydocalm příliš nepomáhají.Na rentgenu byl zjištěn blok čtvrtého a pátého obratle.Doporučila by jste neurologické vyšetření? bolesti zad nemám žádné. Děkuji (marie) 
Dobrý den. Křečv vnohách jsou nejrůznějšího původu. Je proto nutné i vyšetření jak cévní, tak i neurologické
dobrý den.bolí mě záda v oblasti beder i výše-hlavně když stojím delší dobu a v noci nemůžu už ani spát.musím pořád měnit polohu.teď mě k tomu začla bolet i pravá kyčel.mám sedavou práci a můj kolega je na tom podobně-lékař mu diagnostikoval Bechtěrevovu nemoc.Můžu mít to samé?můžete mi poradit,co s tím? (Beata) 
Dobrý den. Bechtěrevova chorobu postihuje především mladé jedince, a to více muže, než-li ženy. Proto je nutné RTG vyšetření páteře, klinické a laboratorní vyšetření.