11:38
29. 3. 2022

Část poslaneckého klubu ANO má koronavirus, řekla dnes novinářům šéfka klubu Alena Schillerová. Na grémiu Sněmovny se chce zeptat na případná proticovidová opatření v prostorách dolní komory. Koaliční Piráti, KDU-ČSL a TOP 09 neevidují žádné poslance s covidem-19, sdělili ČTK mluvčí stran. Vyjádření dalších subjektů ČTK shání. Pozitivní test na covid měl dnes ráno premiér Petr Fiala (ODS).

"Máme hodně nemocných poslanců. Neřeknu přesně, kolik z nich má covid a kolik ne. (...) Část mi volala nebo psala, že je pozitivní," řekla Schillerová. Na jednání grémia Sněmovny za účasti předsedů poslaneckých klubů a vedení dolní komory se chce ptát, zda nebudou zavedena proticovidová opatření. V prostorách Sněmovny už není povinné nosit respirátory.

9:35
17. 12. 2021

„Ještě není vyhráno. Zdravotní krize ještě neskončila. Masivní ekonomickou krizi se nám podařilo zbrzdit a některé věci vyřešit. Neumím si představit, že bychom postupovali jinak,“ shrnula končící vicepremiérka a ministryně financí Alena Schillerová na závěrečné tiskové konferenci Babišovy vlády. Upozornila na probíhající energetickou krizi a navrhla svému nástupci, aby podepsal „alespoň na leden a únor“ generální pardon, který by lidem ulevil.

17:07
9. 12. 2021

Ministerstvo financí odpustilo v souvislosti s vyhlášením nouzového stavu správní poplatky spojené s žádostmi o individuální prominutí nebo posečkání daní a cel, a to od 25. listopadu do konce letošního roku. Týká se to například žádostí o prominutí pokuty za pozdní podání daňového přiznání nebo kontrolního hlášení nebo žádosti o prominutí úroku z prodlení. Úhrady řady daní i poplatků vláda posunula nebo odpustila i v rámci předchozích vln pandemie.

Úřad to zdůvodňuje možnými komplikacemi kvůli onemocněním podnikatelů či třeba jejich účetních, karanténám či ošetřování blízkých. „Souvislost s dopady šíření viru SARS-CoV-2 nebude pro tyto účely prominutí správního poplatku s ohledem na administrativní dopady prokazována,“ uvádí se ve finančním zpravodaji.

16:47
1. 12. 2021

„Stát uvolnil na podporu ekonomiky v souvislosti s pandemií ke konci listopadu 2021 celkem už 618,7 miliard korun. Z toho v letošním roce 326 miliard,“ tweetuje ministryně financí v demisi Alena Schillerová.

15:22
29. 11. 2021

O vyhlášce o povinném očkování proti covidu-19 se podle Schillerové rozhodne do konce týdne. V návrhu budou lidé nad 60 let a některé profese.

20:52
22. 11. 2021
!

„Podnikatelé z oblasti cestovního ruchu mohou počítat s kompenzačním bonusem, pokud splní podmínky,“ uvedla Alena Schillerová.

11:17
21. 11. 2021
!

Zavedení povinného očkování by podle předsedkyně poslanců ANO Alena Schillerové v ČR trvalo dva roky, je proti. Více by zakročila proti neočkovaným. Uvedla to v Partii na CNN Prima News.

17:12
25. 10. 2021

Vláda dnes prodloužila do konce roku firmám příspěvek Antivirus A. Jde o náhrady pro lidi v karanténě. Na tiskové konferenci po jednání vlády to oznámila ministryně financí Alena Schillerová (ANO). Maximální částka podpory činí 80 procent z vyplacené mzdy včetně odvodů, přičemž nejvyšší měsíční částka příspěvku na jednoho zaměstnance činí 39.000 Kč.

17:20
18. 10. 2021

Prominutí daně z přidané hodnoty na respirátory a související ochranné prostředky bude podle ministryně financí Aleny Schillerové (za ANO) platit i v listopadu a prosinci. Ministryně v úterý podepíše dokument k osvobození daně, řekla na tiskové konferenci po jednání vlády. Odpuštění daně momentálně platí do konce října.

17:12
18. 10. 2021

Vláda ANO a ČSSD neprojednala návrhy na zkrácení platnosti testů na covid-19, kratší karanténu či ukončení úhrady preventivních testů ze zdravotního pojištění. Jak dopředu avizoval ministr zdravotnictví Adam Vojtěch, vláda se na tom chce domluvit s vítěznou koalicí čili (pravděpodobnou) budoucí vládou. 

„Ani jsme to neřešili v bodě různé,“ potvrdila po zasedání ministryně financí Alena Schillerová (za ANO).

Zobrazit celý online