Máme doma plynový kotel, protože je to podle mě ten nejvýhodnější zdroj tepla a teplé vody. Když srovnám, kolik by mě stálo topení elektřinou, rozhodně neplatím moc, přesto bych rád věděl, jestli můžu výdaje za provoz domácnosti ještě snížit. Můžete mi, prosím, poradit, jak se dá při vytápění plynem nejlépe ušetřit?

Pavel D., Mariánské Lázně

Zdravíme, milý Pavle. Těší nás, že přemýšlíte o tom, jak šetřit. Takový zvídavý zákazník může totiž své platby za plyn snížit opravdu snadno. Nejjednodušším pravidlem je doma v zimě nepřetápět. Zkuste nastavit termostat na teplotu o stupeň nižší a uvidíte, jak se vám to do ročního vyúčtování promítne. Velkou službu udělá tzv. inteligentní termostat, který lze nastavit tak, aby automaticky snižoval teplotu, když nejste doma, a včas vám byt vytopil, než se vrátíte zpátky. Můžete ztlumit teplotu i na noc, neboť v chladnější místnosti se spí lépe. Se šetřením teplé vody pak pomohou úsporné sprchové baterie, nejlépe ty termostatické. V tom všem se promítne nižší spotřeba plynu. Velkou roli hraje i to, v jakém stavu je váš plynový kotel. Rozhodně tedy nejsou vyhozené peníze utracené za jeho kontrolu a seřízení před topnou sezonou.

Ještě víc vám ale pomůže ušetřit dobře vybraný dodavatel. S Yello Energy si lze snížit platby za plyn hned několika různými způsoby a získáte tak i další zajímavé výhody. Máte u nás podepsanou smlouvu na dobu neurčitou? Pořiďte si věrnostní kartu Creedo a za včas placené zálohy dostanete 1,5 % částky zpět. S kartou pak lze uplatnit slevu při nakupování v síti partnerských obchodů Creedo, nebo si můžete ušetřené peníze nechat poslat na účet.

Autor: archiv

Důležitý je také váš zákaznický kód, který najdete na smlouvě. Ten nezapomeňte prozradit sousedům, až jim o nás budete vyprávět. Pokud je přesvědčíte, že nakupovat energie od Yello Energy se jim vyplatí, a oni při podpisu smlouvy váš kód uvedou, vysloužíte si slevu. Stejně tak můžete svůj kód využít, když se od nás zároveň s plynem rozhodnete odebírat i elektřinu. Poslední náš tip je hlavně pro aktivní zákazníky, kteří se rádi toulají po vlastech českých. Ti si jistě zamilují aplikaci Yello Active pro Android, která radí, kam vyrazit na výlety. Vydejte se s ní sbírat body na místa, která doporučuje, a pak díky nim získejte další slevu na energie. Šetřit s námi se rozhodně vyplatí, tak neváhejte a vyzkoušejte všechny možnosti!

Váš tým Yello