"V minulosti dětem dával vysvědčení klaun, Ferda Mravenec, předávalo se i na hvězdárně, snažím se dětem poslední den před prázdninami zpestřit," řekla dnes ČTK Lorencová.

K předávání vysvědčení v bazénu ji přivedlo to, že děti letos absolvovaly plavecký výcvik. "Dětem se v bazénu moc líbilo, pokračovali jsme i na škole v přírodě. Pak jsme dostali nabídku z Nekky centra, že bychom si vysvědčení mohli tady rozdat, hned jsme po tom šáhli," řekla učitelka.

Školáci byli nápadem nadšení. "Velice se na to těšili a moc řešili, jestli se jim tam to vysvědčení náhodou nerozpustí, aby se potom mohli pochlubit samými jedničkami. Ve vodě dostali smajlíkové vysvědčení," podotkla Lorencová. To opravdové vysvědčení převzaly děti záhy poté, ale až mimo bazén. "Bylo to výborné. Nejlepší vysvědčení, jaké jsem měla. Nebála jsem se, plavat umím," řekla ČTK žákyně Ria Kordecká.

Poslední den školního roku měli ozvláštněný také žáci dalších tříd této školy. Jedna třída ho pojala jako silvestrovskou párty, prvňáčkům předala vysvědčení postava v kostýmu klokana.