Rozdíl oproti klasickým tabletům je ale v tom, že LCD pod sebou nemá svítící diody, ale transreflexní vrstvu, takže pixely rozzáří okolní světlo. Oproti e-inku známému z Kindlů a jiných čteček si zachovává plnou barevnou i rychlost překreslování, oproti běžným displejům má o dvě třetiny nižší spotřebu a při sledování neunavuje. Avšak v noci se neobejdete bez lampičky, výrobce nicméně poskytuje jednu malou, která se zapojuje do USB.

TIP: Také TCL umí rolovatelný displej. První smartphone by mohl přijít „někdy později v tomto roce“

Uvnitř zařízení najdeme čipset Mediatek MT8768 s osmi jádry Cortex-A53, grafikou PowerVR GE8320, 4 GB RAM a 64 GB flash paměti. Tu lze navíc rozšířit pomocí microSD karet. Na zařízení běží Android 10.

TCL tablet cílí hlavně na žáky a studenty, kteří si na něm budou prohlížet barevné učebnice nebo používat výukové aplikace, což na černobílých Kindlech a spol. není možné.

Nxtpaper obsahuje 5500mAh akumulátor s dobíjením přes USB-C, podle výrobce vydrží celý den. Na těle se dále nachází dva foťáky (8- a 5Mpx), dva reproduktory, dva mikrofony, sluchátkový výstup, uvnitř pak Wi-Fi 5, Bluetooth 5, LTE modem a GPS.

TIP: Detailní srovnání specifikací: V čem se liší nový iPad 8 a iPad Air 4?

Zařízení měří 204 × 151 × 7,5 mm a váží 316 gramů, tělo je odolné vůči vodě a prachu dle normy IP52. TCL Nxtpaper zamíří do obchodů během dubna za cenu 349 eur (9200 Kč). O pár korun víc stojí základní iPad.