Žena našla způsob, jak skloubit dohromady své nejmilejší koníčky - cestování a kočky. Madolline Gourley (29) z Brisbane v Queenslandu ve Velké Británii hlídá mazlíčky v různých městech a mezitím cestuje kolem světa. Od roku 2017 se jí díky tomu podařilo navštívit 20 různých destinací, od USA po Austrálii.

I během cest se jí podařilo našetřit malé jmění, často totiž musí platit jen za lety a volnočasové aktivity. „Kromě bezplatného ubytování vám lidé nabízí i další věci. Někde mi dovolili jíst jejich jídlo, jiní mi darovali stravenky a někteří mi dokonce dovolili používat jejich auto,“ vylíčila nadšeně Madolline po Daily Star s tím, že ji vděční páníčci většinou dovezou až na letiště, což považuje za další úsporu peněz.

Plány procestovat svět jí samozřejmě překazil koronavirus, kdy se loni v březnu musela předčasně vrátit ze Spojených států. Jakmile bude svět opět v provozu, sní o tom, že odletí do Tasmánie.

Jestli byste se rádi vydali po šlépějích Madolline, doporučujeme filtrovat destinace, kde chtějí hlídat mazlíčky, podle druhu zvířat. Na výběr máte od koček a psů, přes hady po akvarijní rybičky. Záleží jen na vašich zkušenostech, někteří chovatelé hledají hlídání dokonce pro farmářská zvířata. „Pokud chci jet na dovolenou, mrknu na stránku s nabídkami na hlídání jednou či dvakrát denně aspoň tři měsíce dopředu. Než pojedu, vždy si naplánuju, kolik hlídání bude třeba během jednoho výletu,” dodala cestovatelka na závěr.

Každá druhá domácnost u nás má psa nebo kočku – patříme tak mezi nejaktivnější chovatele v Evropě. Utrácíme za krmivo, hračky, veterinární péči, nebo dokonce i pojištění. Jenže mazlíčci nám naopak peníze dokážou ušetřit. Jak?

Fotogalerie
16 fotografií