Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Nejen moře, ale i porce adrenalinu: Zažijte Řecko jinak!

/
  • Zažijte Řecko jinak!
    1. října 2019 ● 16:11

    Zapomeňte pro jednou na památky i lenošení u moře a užijte si dovolenou trochu jinak. Řecko totiž nabízí velké množství sportovních aktivit všeho druhu. Ať už nejraději lezete po horách, nebo dáváte přednost plachtění, rozhodně se tady nudit nebudete. Kam tedy v průběhu celého roku vyrazit za pořádným adrenalinem?

  • 1.

    Ostrov Paros: Nejlepší pro windsurfing

    Ostrov Paros je rájem všech windsurferů. Ne náhodou byl proto šest let po sobě místem pořádání světového poháru ve windsurfingu. Vyzkoušet vlastní limity ale můžete i při potápění, plachtění, vodním lyžování či jízdě na kajaku. Centra vodních sportů můžete najít v Driosu u zlaté pláže Pounda (blízko trajektu na Antiparos) a Santa Marii (blízko Naoussy). Samozřejmostí je možnost zakoupení soukromých lekcí i vypůjčení veškerého vybavení.

    Ostrov Paros je rájem všech windsurferů.
    Autor: archiv, scom

  • 2.

    Ostrov Kalymnos: Ráj horolezců

    Je libo trochu adrenalinového lezení? Pak je pro vás ideálním místem Kalymnos. Jedná se o malý ostrov v jihovýchodní části souostroví Dodekany, který nabízí lezení po skalách a bouldering po celý rok. Kalymnos je jednou z nejdůležitějších lezeckých destinací na světě. Tento ostrov má totiž vše, co nadšený lezec hledá: velké množství obtížných skalních útvarů, ale také jednoduchost a autenticitu. Potenciál pro nové cesty i oblasti je obrovský: objeveno je zatím pouze 10 % míst. Svůj lezecký zážitek můžete prodloužit na celý měsíc díky velkému množství desek, velkých zdí a převisů, které vyhoví potřebám každé obtížnosti i lezeckému stylu.

    Malý ostrov Kalymnos v jihovýchodní části souostroví Dodekany nabízí lezení po skalách a bouldering po celý rok.
    Autor: archiv, scom

  • 3.

    Hora Kajmakčalan: Pořádná jízda

    S Řeckem si spojujeme především sporty letní, ovšem pořádnou jízdu si lze užít nejen na vodě ve stavu tekutém. Nejvyhlášenějším řeckým lyžařským a snowboardovým resortem je Kajmakčalan (2528 m n. m.) na severu země. V okolí této hory je množství ohromujících přírodních krás. Objevíte zde tajuplné lesy, hluboké rokliny, nádherné mokřady i jezera. Zlatým hřebem každé horské výpravy by měla být návštěva jezera Vegoritida, které je druhým největším (72 500 m2) a podle mnohých nejkrásnějším v celém Řecku.

    Nejvyhlášenějším řeckým lyžařským a snowboardovým resortem je Kajmakčalan (2528 m n. m.) na severu země.
    Autor: archiv, scom

  • 4.

    Olymp: Cesta k bohům

    Na podzim řecká pevnina nadchne unikátními barvami a přirozenou krásou. Pro ty, kteří chtějí dosáhnout obydlí bohů, je tu pouze jediné místo: hora Olymp (2918 m n. m.), která se nachází zhruba uprostřed pevninského Řecka, asi tak 150 km od druhého největšího města země – Soluně (Thesaloniki).

    Pro ty, kteří chtějí dosáhnout obydlí bohů, je tu pouze jediné místo: hora Olymp (2918 m n. m.), která se nachází zhruba uprostřed pevninského Řecka, asi tak 150 km od druhého největšího města země – Soluně (Thesaloniki)
    Autor: archiv, scom

  • 5.

    Údolí Valia Calda: Toulky národním parkem

    Dáváte přednost pěší turistice? Pak vyrazte na pěší túru skrze Valia Calda, v překladu Teplé údolí. Národní park Valia Calda je jednou z nejatraktivnějších destinací pěší turistiky v Evropě, najdete je v severní části Řecka. Budete se kochat vysokým, impozantním pohořím, zalesněnými svahy a dalšími přírodními krásami této krajiny. Pěší dobrodružství začněte v Ziákas, vesnici vzdálené 23 km od města Grevená. (Pozor, tato stezka je přístupná pouze off -road vozidlem!) Opusťte Ziákas a sledujte stezku až k prameni řeky Exarchos. Zde přímo před sebou uvidíte vrchol Avyó, na jehož východním svahu spatříte nádherné křišťálové jezero.

    Národní park Valia Calda je jednou z nejatraktivnějších destinací pěší turistiky v Evropě, najdete je v severní části Řecka
    Autor: archiv, scom

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 2

agfor: To je fakt. Adenalinu zažijete dost. Zvlášť, když budete muset utíkat opuštěnou krajinou před, po zuby ozbrojenými, syrskými uprdlíky.

(09. 10. 2019 12:22)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy