1 den – Nejvyšší budova světa a Dubai Mall

I s omezenými časovými možnostmi se cestovatelé mohou pokochat nejvyšší budovou planety, nakoupit si v největším obchodním centru či okusit arabský způsob života:

  • Nejprve se svezte metrem k Burdž Chalífa, nejvyšší budově na světě a globální ikoně.
  • Předem si zarezervujte termín a vydejte se vzhůru na jednu ze dvou vyhlídek ve 124. a 125. patře a pokochejte se snad tím nejúchvatnějším výhledem, jaký lze v Dubaji zažít. S o něco dražším lístkem získáte přístup na platformu, jež je nejvýše položenou rozhlednou na světě: 148. poschodí budovy se nachází celých 555 metrů nad zemí.
  • Skutečně nebývalý zážitek nabízí nejvýše umístěná restaurace světa s názvem At.mosphere, nacházející se v 122. patře Burdž Chalífy.
  • Vedle Burdž Chalífa stojí The Dubai Mall, největší obchodní, zábavní a odpočinkové centrum planety. Plocha centra přesahuje milion metrů čtverečních, což odpovídá 200 fotbalovým hřištím. Kromě více než 1 300 obchodů zde naleznete mimo jiné i kluziště, fontány či obří akvárium.

Dubaj
Autor: scom, CK Alexandria, Dubai Tourism

2 dny – Moderna i historie

Po ruchu v dubajském centru stojí za to zamířit za trochou historie, třeba v podobě tradičních trhů. Ty se nacházejí na březích dubajského vodního kanálu a jsou ústředním bodem místního kulturního dědictví a dějin obchodu:

  • Doporučujeme začít v historické čtvrti Al Fahidi, kde si mohou zajít do Dubajského muzea (situovaného v pevnosti Al Fahidi), do muzea kávy, muzea mincí a mnoha dalších.
  • Poté se nabízí možnost přeplout vodní kanál na tradiční lodi abra a prohlédnout si trhy ve čtvrti Deira. Její klikaté uličky se stánky a obchůdky plnými zlata, koření a látek jsou ideální příležitostí ke strávení pár hodin výběrem autentických suvenýrů.
  • Pokud si večer budete chtít dopřát famózní gastronomický zážitek, doporučujeme restauraci Bleu Blanc v hotelu Renaissance Downtown Dubai. Světově proslulý šéfkuchař David Myers tam sestavil famózní menu a užijete si tam atmosféru u centrální otevřené kuchyně a obrovským grilem.

Modelka FERNE MCCANN
Autor: www.profimedia.cz

Tip: Pokud hledáte odpočinek, určitě nevynechejte pláž Džumeira (Jumeirah) u proslulého dubajského hotelu Burdž al-Arab. Při západu Slunce se vám tu naskytne bezkonkurenční výhled. Dubaj se může pochlubit i dalšími jedinečnými mrakodrapy, na jeden takový se můžete podívat ve videu:

Fotogalerie
57 fotografií