Egypt je rájem pro každého, kdo si chce užít rozmanitou dovolenou. Opalování na sluníčku, osvěžení v čisté vodě, objevování podmořského života i pouštní dobrodružství. Místní hotely jsou rozlehlé a každý si tu najde klid pro odpočinek nebo zábavu.

Zima i léto

„V zimním období patří Egypt k nejvíce poptávaným destinacím, pro velký zájem jsme přidali další lety, od března budeme do Egypta létat 3x týdně,“ říká Ondřej Rušikvas, provozní ředitel CK Blue Style. Zatímco na plážích v turisticky nejoblíbenějších oblastech Hurghada a Marsa Alam panují klid a pohoda, pod hladinou Rudého moře se ukrývá pulzující svět pestrobarevných ryb, korálů, želv a dalších živočichů.

U korálových útesů Abu Dabbab, vzdálených 30 km od přístavu Port Ghalib, lze spatřit nejen vzácné velké želvy, ale také dugonga. Tomu se říká mořská kráva nebo mořské prase. Měří dva až tři metry a váží cca 200 kilogramů. Díky tomu dugong vzbuzuje respekt, je však plachý a pro člověka neškodný. Jeho nejoblíbenější potravou jsou kořínky chaluh a mořské trávy.

K potápěčským skvostům patří také Elphinstone Reef, který se nachází 12 km od Abu Dabbab. Tento útes je přístupný z lodi a jeho průměrná hloubka zde činí 20 metrů. V nejhlubším bodě je podle legendy uložen sarkofág neznámého faraona.

Delfíni

Toužíte-li vidět delfíny jinde než v delfináriu, vypravte se k laguně Shaab Samadai, kde se můžete kochat pohledem na to, jak učí svá mláďata lovit ryby. Zvýšený výskyt těchto inteligentních tvorů je rovněž u útesu Sataya, na který se můžete vydat i v rámci organizovaného výletu. Místní potápěčská centra navíc nabízejí získání certifi kátů pro potápění, seznamovací ponory a lekce pro začátečníky i pro pokročilé potápěče.

I v aktuální době je Egypt v hledáčku mnoha českých cestovatelů, kteří plánují dovolenou na letošní léto. „O Egypt, ale i o další destinace, je v rámci first minute nabídek veliký zájem, klienti využívají řadu výhod, které jsme pro ně připravili. Jednou z nich je záloha 1500 Kč na celou rezervaci,“ dodává Ondřej Rušikvas.

JAKÁ TEĎ PLATÍ PRAVIDLA?

Nyní platí, že do Egypta lze vycestovat jen s negativním PCR testem (ne starším 72 hodin). Další test je třeba absolvovat před odletem z Egypta i po příletu do ČR, kde následuje 10denní karanténa a povinnost podstoupit opět test.

Podívejte se, jak to vypadá v letovisku Marsa Alam.

Fotogalerie
15 fotografií