Cesta vlakem k moři je alternativa pro ty, kteří se chtějí vyhnout mnohahodinové cestě autem, při které navíc hrozí řada dopravních komplikací.

Do Chorvatska s Českými drahami

České dráhy na svých internetových stránkách nabízejí možnosti, jak zvolit tu správnou trasu a zároveň i vyhovující cenu. Jízdenku Českých drah lze pořídit v e-shopu (také na webu ČD a v mobilní aplikaci Můj vlak), u pokladní přepážky (za poplatek 50 Kč) nebo telefonicky na čísle 221 111 122 (za poplatek 50 Kč).

Do celého Chorvatska je možné cestovat na Včasnou jízdenku Chorvatsko, na jízdenky NRT (plné jízdné) nebo na zvýhodněné zpáteční jízdenky City Star. Cena Včasných jízdenek Evropa začíná na 38 eurech za jednu cestu. Kompletní nabídku pro cestu do Chorvatska vlakem naleznete na https://www.cd.cz/typy-jizdenek/vlakem-do-evropy/chorvatsko/default.htm. Jízdní řády jednoduše na https://www.cd.cz/jizdni-rad/default.htm

RegioJet vlak do Chorvatska 2024? 

V letech 2020 až 2023 mělo Česko v létě přímé vlakové spojení s Chorvatskem. Český dopravce RegioJet totiž vypravoval do země vlaky z Prahy. V Chorvatsku navíc bylo možné přesednout na navazující autobusové spoje. V roce 2023 v Chorvatsku vlaky jezdiy do Rijeky. Následně bylo též možné využít navazující autobusy do dalších chorvatských letovisek.

Vlaky vyjížděly z hlavního nádraží v Praze a stavěly i v Břeclavi, Brně, v Bratislavě a ve Slovinsku v Celje. Pro rok 2024 byly tyto spoje zrušeny a nahrazeny autobusy. Informovala o tom PR manažerka společnosti Alexandra Janoušek Kostřicová.

Vlakem do Chorvatska s autem 

V roce 2024 se do Chorvatska autovlakem z ČR nedostanete. České dráhy autovlak do Chorvatska nevypravují, naposledy spoj vyjel v roce 2009. Proto, pokud chcete cestovat vlakem a mít s sebou vlastní auto nebo motorku, musíte až do Vídně. Jeho cílovou stanicí je Split. Vlak by měl být vypravován třikrát týdně. Cena za auto začíná na 49,90 eurech, za motorku je od 24,90 €. Jde o cenu za jeden směr.

Fotogalerie
7 fotografií