Nově vyznačené turistické trasy Zlaté stezky o celkové délce 631 km vznikly v rámci programu přeshraniční spolupráce a navazují na stejnojmennou síť ve východním Bavorsku (Goldsteig), s níž jsou propojeny třinácti přeshraničními cestami. Nyní Zlatá stezka patří mezi nejdelší dálkové trasy pro pěší turistiku v Evropě.

Zlatá stezka vede v České republice Plzeňským a Jihočeským krajem, krásnou přírodou Českého lesa a Šumavy z Chodové Plané až do jihočeského Strážného. Hlavní trasa na české straně je značena oranžovým symbolem „S“- logem stezky, propojovací trasy mezi Českem a Německem jsou značeny modrým „S“. Trasy jsou vybaveny informačními tabulemi a odpočinkovými místy.

Autor: Plzeňský kraj

Při putování po Zlaté stezce vám pomohou nové mapy i užitečný etapový průvodce. Turistické materiály o Zlaté stezce najdete v infocentrech v Plzeňském kraji.

Etapový průvodce přehledně ukazuje celou hlavní trasu Zlaté stezky, popisuje trasu v 17 etapách. Dále přináší informace o jednotlivých propojovacích trasách, které vedou mezi českou Zlatou stezkou a německou stezkou. U každé trasy najdete přehledně zpracované informace o převýšení, obtížnosti, délce trasy. A rovněž popis veškerých zajímavostí, které na trase můžete navštívit. Kromě etapového průvodce byly vydány také mapy, a to souhrnná mapa celé Zlaté stezky a také podrobnější etapové mapy.

Autor: Plzeňský kraj

Podívejte se také na internetové stránky www.zlatoustezkou.cz nebo www.goldsteig-wandern.de, kde najdete popis všech tras a zajímavostí Zlaté stezky.

Autor: Plzeňský kraj

Hezké putování po Zlaté stezce!