Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

České hory: Super lyžovačka za pár korun!

/
  • Na českých horách jsou ideální sněhové podmínky.
    Na českých horách jsou ideální sněhové podmínky. (archiv)
    25. ledna 2016 ● 09:32

    Konečně je na horách zima jak má být, takže neotálejte a vyrazte na hory. Máme pro vás tipy, kde si to pořádně užijete.

  • 1.

    Lipno je sázka na jistotu

    Co jezdí: Všechny sjezdovky – tedy 11 km tratí – jsou otevřené a je na nich minimálně 60 cm sněhu. Novinkou letošní sezóny je červená sjezdovka s názvem Vyhlídka, která je zajímavá především svým atraktivním profilem. Na večerní lyžování je osvětlená sjezdovka Jezerní.

    Jaké jsou sjezdovky: Čtyři červené, z nichž nejdelší je Jezerní (1400 m) a nejnáročnější Střecha (970 m), a šest modrých sjezdovek jsou perfektně upravené. K dispozici jsou sedačkové lanovky. Pro děti do 45 let je připraven Bambini park, pro starší a ty, kteří se chtějí učit lyžovat pak Fox park s lyžařskou školou. Děti zde mohou nově i sáňkovat na speciálně vyčleněném kopečku. Vybaven je pojízdnými koberci, slalomem, vstup je zdarma. K dispozici je i skicrossová sjezdovka pro odvážné.

    Kolik to stojí: Denní skipas (8.30 až 16 h) stojí 660 Kč, dětský (6 až 15 let) 440 Kč, junior (16 až 18 let) 530 Kč. Ušetří ten, kdo se na Lipně zdrží déle než tři dny a použije místní Lipno Card. Třeba týdenní ski pas pak dospělého místo 3650 Kč vyjde na 2850 Kč.

    Na českých horách jsou ideální sněhové podmínky.
    Autor: archiv provozovatele

  • 2.

    Na Ještědu za mimosezónní ceny

    Co jezdí: Na Ještědu jsou aktuálně v provozu sjezdovky F10, Pod Lany, Liberecká a Bucharka, která je určena především začátečníkům. Večerní lyžování je možné na sjezdovce F10 od 18 do 21 hodin.

    Jaké jsou sjezdovky: Ve Ski areálu Ještěd se nachází sjezdovky všech stupňů obtížnosti od náročných na severní straně, až po lehké na prosluněném jižním svahu. Pro začátečníky je k dispozici cvičiště Bucharka. Další cvičnou plochou je dětský park Snowkidz přímo pod Ještědem na konečné tramvaje. Pro milovníky snowboardingu je na Pláních připraven velký Snow park.

    Kolik to stojí: Nyní se na Ještědu jezdí za ceny vedlejší sezóny. Za celodenní lyžování tak dospělý návštěvník zaplatí 500 korun, dítě 270 a senior či junior 440 korun.672752:full:true:true

  • 3.

    Deštné hlásí 40 centimetrů sněhu

    Co jezdí: Přírodní sníh vytvořil ve skiareálu Deštné v Orlických horách ideální podmínky pro lyžování. V provozu je středisko od 9 do 16 h, večerní lyžování funguje od 18 do 21 hodin.

    Jaké jsou sjezdovky: V provozu pět ze šesti sjezdovek. Ve skiareálu je také snowpark nabízející několik překážek i možnost naučit se pořádný freestyle. Najdete tu školu lyžování a snowboardingu nejen pro děti, ale i pro začínající dospělé a pokročilé lyžaře. Rodičům, kteří by si na chvíli chtěli zalyžovat bez svých ratolestí, přijde vhod dětský klub, ve kterém se na dvě hodiny postarají o děti. Ty si budou hrát a bavit se s lyžemi i bez nich a využijí vše, co nabízí Yettiho hřiště, včetně krytého zázemí a dětského koutku v iglú stanu.

    Kolik to stojí: Dospělý zaplatí za den lyžování 460 Kč, noční lyžovačka vyjde na 270 Kč.672733:full:true:true

  • 4.

    Na Zadov na sjezdovky i na běžky

    Co jezdí: Šumavský Zadov nabízí 7 sjezdovek většinou lehké až střední obtížnost o celkové délce 4,5 km. Sjezdové tratě jsou otevřené denně od 8.30 do 16 hodin a dvakrát denně se denně upravují.  Večerní lyžování je v provozu na sjezdovce Kobyla denně mimo pondělí od 18 do 21 hodin. 

    Jaké jsou sjezdovky: Kromě lyžování pro zdatnější lyžaře si na Zadově užijí i úplní začátečníci. Zdejší lyžařská škola učí lyžovat už děti od tří let. Kdo by chtěl protáhnout tělo na běžkách, tomu nabízí Zadov ideální příležitost. Na 55 kilometrech upravených tratí se můžete vydat na výlety do Zlaté studny, k Německému mostu nebo na Zhůří. Využít také lze Churáňovský okruh nebo závodní tratě.

    Kolik to stojí:  Celodenní permanentka stojí pro dospělého 500 Kč.

    Tip jak ušetřit: Na Ještědu, v Deštném a na Zadově ušetří 20% ceny zákazníci operátora O2 díky programu Extra výhody.

    Na českých horách jsou ideální sněhové podmínky.
    Autor: archiv


    Vlekaři v Jeseníkách zasněžili svahy. „Brutální oteplení“ jim vzalo statisíce

    Jeseníky: ráj na zemi pro lyžaře i běžkaře 

    Lyžování i turistika v okolí Praděda - okuste Jeseníky

     

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy