Jak to funguje?

Je to velmi jednoduché. Stačí zadat pár údajů do kalkulátoru – datum odjezdu a návratu, věk cestujících a zemi kam se cestuje. Srovnávač rychle ukáže deset až dvanáct pojišťoven.

Pokud je jich v nabídce méně, jděte jinam. Srovnávač je od slova srovnání a porovnávat tři pojišťovny nezobrazuje situaci na trhu. Pokud se vám nabídka líbí, stačí doplnit pár údajů a objednávku odeslat.

Seriózní porovnávače mají možnost zaplatit kartou, tím pádem pojištění vznikne ihned od momentu zaplacení. Výhoda takové platby je také v tom, že systém dá do několika sekund po platbě do systému srovnávače vědět, že je smlouva zaplacena. Nečeká se na fyzický převod peněz. Proto je možno sjednávat pojištění i v den odjezdu. Na e-mail odejde smlouva s asistenční kartičkou a je možno bez problémů vyrazit.

Pro mladé? Ale kdeže!

A průzkum společnosti NMS Market Research na 6500 respondentech zjistil, že ceny na srovnávačích zkoumá přes polovinu z nich…

Na první pohled by se mohlo zdát, že na portály chodí pouze mladí lidé – tak, jak by se dalo předpokládat z toho, že používají internet mnohem víc v porovnání se staršími.

Jak nám ale potvrdil jeden ze srovnávačů, obvyklými zákazníky jsou lidé mezi 25–60 lety. Prvním zákazníkem jednoho z nich byla před lety dokonce dvaašedesátiletá paní ze Znojma.

Rychlý pohled

U cestovního pojištění je rozsah prakticky neomezený. Pojistníkem jsou osoby od 18 do 85 let.

Zákazníci si podle posledních zkušeností dost uvědomují hodnotu zdraví a cena pro ně není jediným vodítkem. O mnohem více se zde posuzuje kvalita v kombinaci s odpovídající cenou. Srovnávače tak poskytují relevantní a velmi rychlý pohled na portfolio pojišťoven a pak si klient může v případě dotazů popovídat se specialistou o konkrétnějších potřebách.

Výhody a nevýhody

+ Rychlost sjednání

+ Porovnání více pojišťoven na jednom místě

+ Okamžitá platnost pojištění

+ Úspora na pojištění: slevy i 50 % proti cenám na pobočce

- Nemožnost sjednat na míru šité pojištění

- Asistenční kartička není plastová, musíte ji vytisknout

Autor: shutterstock.com

 

Kolik ušetřím?

On-line srovnávače uvádí, že úspory se pohybují v řádech desítek procent. Někde i 50 %, jinde je vyjádřena úspora v korunách za rok. Je pochopitelné, že tyto slevy nejsou dávány plošně, ale selektivně podle toho, jak jsou nastaveny podmínky mezi zprostředkovatelem a pojistiteli. Zpravidla to však bývá na nejlevnější produkty, takže okruh oslovených klientů je významný.