Bazény, sauny i skluzavky - Aquaparky v Praze

Nejrůznější aquacentra nalezneme ve všech koutech Prahy. V Barrandově se například nachází areál Aquadream. Děti si zde užijí dva tobogány nebo mini skluzavku. Pro plavce hledající sportovní vyžití je zde 25 metrový bazén. A pokud si chcete odpočinout a relaxovat, v areálu se nachází výřivky, vodní chrliče, vzduchové masážní rošty a sauna. Na druhé straně Vltavy můžeme doporučit například sportovní areál Jedenáctka v pražském Chodově. Kromě skluzavek, výřivek a velkého plaveckého bazénu areál nabízí i wellness centrum. Pokud ale hledáte aquapark na severu Prahy, doporučujueme aquacentrum Šutka. Moderní areál (otevřen v roce 2012) disponuje skluzavkami, divokou řekou, vířivkou i 50 metrovým plaveckým bazénem. A pokud vám nevadí menší zajížďka, doporučujeme největší aquapark v ČR, Aquapalace Praha - Čestlice. Tento obří areál v sobě skrývá vše, na co si vzpomenete. Skluzavky, tobogány, bazény i výřivky.

Poslední tropické dny: Kam se zajet v Praze zchladit v 36 stupních?

Hlavně za sportem - Plavecké bazény v Praze

Pokud nehledáte nic, než plavecký bazén, můžeme doporučit plavecký stadion Podolí (více informací ZDE). Jedná se o jeden z nejstarších fungujících plaveckých areálů v ČR (provoz zahájen v roce 1965). Dva vyhřívané venkovní bazény spolu s jedním krytým zajistí sportovní vyžití ve všech ročních obdobích. A děti se také nudit nebudou. V areálu se nachází skokanské můstky a dokonce i vodní skluzavka. Dále doporučujeme lázně AXA (ceník a další informace naleznete ZDE). Tento komplex v centru Prahy je výborně dostupný, nabízí 25 metrový bazén, sauny, pára, solárium i masáže.

Stadion v Podolí slaví 50 let: Princeznu Dianu z bazénu vyhodili!

Letní koupání jedině v přírodě - Vodní nádrže v Praze

Naše hlavní město bohužel nedisponuje mnoha přírodními vodními plochami vhodnými ke koupání. Nicméně i milovníci přírodní vody si příjdou na své. Skvěle se vykoupete například ve vodní nádrži Džbán. Nachází se v přírodní rezervaci Divoká Šárka na západu Prahy. Vstup do areálu je levný, v okolí nádrže je dostupné parkoviště, občerstvení i půjčovna vybavení. Část pláže je navíc vyhrazena pro pejskaře.

Více o koupališti Džbán, ceník a další informace naleznete ZDE!

Další tipy a zajímavosti:

Kam vyrazit v Česku na vodu?

Česká koupaliště o tropickém víkendu: Hlava na hlavě, tělo na těle!

Kam o horkém víkendu k vodě? Tohle je 12 nej přírodních koupališť!

Známe 19 míst, kde se rozhodně nekoupejte. Riskujete zdraví!

Kam v Česku k vodě - aquaparky a koupaliště

Pobyt u vody: Jak se chovat a co vám hrozí?