Modřanská Cyklotrasa

Jedna z nejoblíbenějších pražských cyklostezek, kde si lze také skvěle zajezdit na kolečkových bruslích vede po pravém pravém břehu Vltavy z Mánesa okolo Podolské vodárny, nádraží Praha - Modřany, ke Zbraslavskému mostu a dále přes osadu Jarov do Vraného nad Vltavou.

Modřanská stezka, která vede z centra Prahy od Mánesa po Smetanově, Masarykově a Rašínově nábřeží okolo Výtoně pod Vyšehrad a dále Podolským nábřežím kolem Podolské vodárny pod Barrandovský most a ke kempu TJ Kotva Braník. Od Mostu inteligence pokračuje okolo glofového hřiště Hodkovičky a Freestyle parku Modřany dále ulicí Vltavanů k nádraží ČD Praha - Modřany a Praha - Komořany. Nedaleko Radotínského mostu míjí stezka kynologické cvičiště a podél železniční trati pokračuje na Zbraslav k mostu Závodu míru. 

Cyklisté zvládnou celou trasu bez problémů, navíc u Zbraslavi mohou podél řeky pokračovat dále až do Vraného nad Vltavou.  Několik míst s hrubým povrchem snadno překonáte a za chvíli vás čeká nejkrásnější část Vltavské cyklostezky od Modřanské laguny kolem zahradní osady v Komořanech až ke zbraslavskému mostu, kde můžete využít malého občerstvení.

Na kole až na konec Stromovky

Cyklostezka, která začíná v Papírenské ulici v pražské Bubenči, navazuje na Stromovku a prodlužuje cyklodálnici A1 směrem k hranicím Prahy a dále podél řeky do Klecánek. Příjemnou projížďkou okolo Vltavy se dostanete k holešovickému Výstavišti nebo na opačnou stranu do Roztok.

Cyklostezka A1 je severo-jižní páteřní trasa vedoucí podél levého břehu řeky Vltavy. Kromě pohybu po městě slouží stezka též k propojení s okolními městy (Roztoky na severu, Řevnice a Černošice na jihu). Severní část cyklotrasy A1 začíná před branami Výstaviště Holešovice. Kolem parku vede asfaltové cesta po které se dostanete k Planetáriu. Po asi tři čtvrtě kilometru přijedete na křižovatku u železničního viaduktu.

Stezka vede na západní okraj Stromovky, kde podjedete železniční viadukt a odbočíte vlevo. Po mostku nadjedete bývalou železniční vlečku a dostánete se k ulici Papírenská s muzeem staré čističky odpadních vod. Zde začíná nový úsek určený k rekreační i každodenní dopravě. Trasa vede dál západním směrem po ulici Za Elektrárnou, podél břehu plavebního kanálu na Vltavě a dále po mlatovém chodníku severozápadním směrem.

A kam na výlet na kole po ČR - více zde

Zajímavé tipy na další cyklovýlety najdete zde:

Český ráj
Okolí Vimperka

Beskydy

Labská cyklostezka
Pardubicko - Lázně Bohdaneč