Za vodou do přírody Plzeňska

Jednou z největších vodních ploch v Plzeňském kraji je přehrada Hracholusky. Nachází se západně od Plzně, proti proudu řeky Mže. Ročně se v některém z kempů v okolí přehrady ubytují tisíce návštěvníků. Kvalita vody je zde celoročně perfektní, travnaté pláže jsou dobře udržované a v okolí je dostatečný servis ve všech oblastech. Z Plzně můžete vyrazit také k Boleveckému rybníku, který byl založen před více než 500 lety. Z rybníků doporučujeme ještě Senecký, který se nachází nedaleko Boleveckého. Léto si skvěle užijete také u Babylonského rybníku jihozápadně od Domažlic. Přehrad Plzeňský kraj nabízí také více. Pokud se pohybujete v okolí Plzně, můžete se ochladit ve vodní nádrži České údolí. A nesmíme zapomenout ani na přírodní koupaliště. V klasickém stylu je řešeno koupaliště Tachov. Kromě betonové nádrže s vodou z řeky Mže zde naleznete také skluzavky, rychlé občerstvení a jiný servis. Zajímavější volbou je ale přírodní koupací biotop Kotynka. Nachází se v obci Dobřany, jižně od Plzně, v povodí řeky Radbuzy. Okolí nádrže připomíná spíš park, než koupaliště. Voda je čištěna bez použití chemických látek a koupaliště je perfektně udržované.

Otevřené bazény Plzeňského kraje

Pokud z nějakého důvodu nestojíte o přírodní koupaliště, Plzeňsko nabízí i řadu klasických plaveckých bazénů a koupališť. V létě můžete navštívit třeba koupaliště Nýrsko, které disponuje 50m plaveckým bazénem, dětským bazénem a brouzdalištěm. U velkého bazénu se navíc nachází skokanský můstek. Okolí tvoří travnatá pláž s veškerým sociálním zázemím. Za vodní zábavou můžete vyrazit také na letní koupaliště Klatovy. Zdejší areál nabízí tři bazény, hřiště na volejbal, košíkovou a tenis.

Kryté plavecké areály na Plzeňsku

Kvalitních krytých bazénů nabízí Plzeňský kraj snad ještě více než těch otevřených. Pokud upřednostňujete lenošení, můžete se vydat třeba do wellness centra Konstantin v Konstantinových Lázních. Naleznete zde relaxační bazén, výřivku, sauny a další odpočinkové aktivity. Pokud si chcete radši zaplavat a chcete rovněž zabavit děti, navštivte plavecký areál Rokycany. Zdejší krytý plavecký bazén nabízí kromě 25m bazénu i tobogán, chrliče, dětské bazény, výřivky a sauny. Pokud si chcete jen zaplavat, určitě navštivte moderní a velmi kvalitní plavecký areál Slovany v Plzni. Vnitřní i vnější část podniku nabízí 50m plavecký bazén. V budově se navíc nachází sauny, výřivky a jiná místa pro odpočinek. Dalšími kvalitními krytými plaveckými bazény jsou Horažďovice, Domažlice i Klatovy.

Tipy na dovolenou v Plzeňském kraji

Další související odkazy

Bunkr v Brdech: Jeden z nejutajovanějších objektů nyní otevřen veřejnosti 

Nejkrásnější hrady a zámky Česka: Plzeňský a Karlovarský kraj 

Plzeň, rodiště brankáře Petra Čecha a zlatavého moku 

Lyžování v jižních Čechách aneb kam na šumavský prašan 

Kde je nejhezčí příroda v jižních Čechách? Šumava, Lipno, Třeboňsko