Trasa »Zámecká expozice«

Zámecká expozice vás zavede do patra s reprezentačními, společenskými a soukromými prostory, které na přelomu 19. a 20. století obývala rodina knížat z Auerspergu.  Dále zavítáte do suterénu zámecké budovy, kde se dochoval ojedinělý soubor provozních prostor v podobě lednice, kuchyně a umývárny nádobí. Opravdovým unikátem je kotelna z počátku 20. století s tisícilitrovým boilerem!

Délka prohlídky: 50 minut

Vstupné: Dospělí: 120 Kč; děti od 6 let, studenti, invalidé, senioři: 80 Kč; rodinné vstupné: 310 Kč

Trasa »Hipologická expozice«

(v sezoně 2019 okruh uzavřen)

V 50. letech minulého století bylo v prostorách zámku zřízeno hippologické muzeum, které dokumentuje vývoj koně od jeho vzniku před zhruba 55 miliony let! Ve 34 místnostech zámku jsou umístěny předměty s koňskou tematikou. Svým rozsahem a komplexností sbírek se stalo toto muzeum nejrozsáhlejší v Evropě. V přilehlém hřebčíně si můžete prohlédnout i koně Převalského, v minulosti v přírodě vyhynulého.

Délka prohlídky: 50 minut

Vstupné: Dospělí: 120 Kč; děti od 6 let, studenti, invalidé, senioři:80 Kč; rodinné vstupné: 310 Kč.

Trasa »Zámecká věž«

 Výstup na vyhlídkový ochoz velké zámecké věže. Odměnou je překrásný výhled na Slatiňany, Chrudim, Železné a Orlické hory. Za příznivého počasí lze dohlédnout na hřebeny Krkonoš a na Králický Sněžník.

Délka prohlídky: 15 minut

Vstupné: Dospělí: 50 Kč; děti od 6 let, studenti, invalidé, senioři: 40 Kč, rodinné: 130 Kč.

Trasa »Pokrok nezastavíš!«

(v sezoně 2019 okruh uzavřen)

Speciální prohlídka vás zavede nejen do hospodářské části zámecké expozice - zámecké kuchyně z roku 1900, nebo ústřední kotelny z 20. let 20. století. Navštívíte také prostory, které zůstávají skryté. Patří mezi ně velká koupelna z přelomu 19. a 20. století, točité schodiště do nejvyššího patra zámecké věže a historická čistírna oděvů s vestavěnými šatními skříněmi knížete Ferdinanda.

Délka prohlídky: 75 minut

Vstupné: Dospělí: 120 Kč; děti od 6 let, studenti, invalidé, senioři: 80 Kč; rodinné vstupné: 310 Kč.

Internet: www.zamek-slatinany.cz; telefon: 469 681 112 

ZPĚT NA HLAVNÍ ČLÁNEK: ZÁMEK SLATIŇANY

Fotogalerie
6 fotografií