Na lyže levně? Orlické hory!

Pokud hledáte levné a zároveň kvalitní ski areály, jste na správném místě. Největšími a zároveň nejlepšími oblastmi pro zimní sporty jsou obce Deštné v Orlických horách a Říčky v Orlických horách. Ceny „skipasů“ se v hlavní sezoně pohybují okolo 500kč. V okolí obcí se kromě vleků nachází i lanovky. Nabídka sjezdovek uspokojí začátečníky i zkušené lyžaře.

Chcete lyžovat v Orlických horách? Důležité informace naleznete zde!

Jen obout boty a vyrazit! Turistika v Orlických horách

Spousta úchvatných výhledů a minimum náročných stezek. Orlické hory stojí za to navštívit i mimo zimu. A kam vyrazit? Můžete poctít návštěvou třeba Velkou Deštnou, nejvyšší bod Orlických hor. Nejlépe se na vrchol dostanete z města Deštné v Orlických horách. Dalším zajímavým cílem je rozhledna Anna. Dostanete se k ní z Říček v Orlických horách po modré turistické značce. Jako výchozí bod můžete také použít Horní Rokytnici.

Další zajímavé cíle a informace - Orlické hory a Podorlicko

Smutná historie - památky v Orlických horách

Oblast Orlických hor před druhou světovou válkou patřila k nejsilněji opevněným oblastem Československa. Během druhé světové války a studené války pevnosti chátraly, nicméně v posledních letech se podařilo několik z nich opravit a zpřístupnit veřejnosti. Ale kde začít? Nejzajímavějším objektem je tvrz Hanička. Nachází se přibližně 5km severně od Rokytnice v Orlických horách. V objektu je kromě mnoha exponátů k vidění i podzemí. Dalším zajímavým výletem za bunkry je naučná stezka po lehkém opevnění v okolí Olešnice v Orlických horách. Navštívit můžete také okolí obce Králíky, kde se nachází několik nejzachovalejších částí prvorepublikového opevnění. A pokud vás nezajímají ocelobetonové stavby, můžete navštívit třeba tvrz Orlice ve městě Letohrad.

Ubytován v Orlických horách

I když lyžařská střediska Orlických hor nepatří mezi největší, mají co nabídnout. Konkurují především nízkou cenou. Noc v důstojných podmínkách se pohybuje mezi 200-300kč/noc, i luxusnější zařízení většinou nepřesahují cenu 1000kč/noc. Jediným problémem je dostupnost. Nízká cena láká zejména v zimních měsících tisíce lidí a kapacity malých měst jsou značně omezené. Doporučujeme rezervovat zimní ubytování s dostatečným předstihem. Mimo lyžařskou sezonu naštěstí nedostatek ubytovacích kapacit nehrozí, proto si vyberete s jakýmkoliv rozpočtem. Nejširší možnosti ubytování naleznete v obci Deštné v Orlických horách.

Ubytování v Orlických horách, zde!

Další zajímavé odkazy

Přírodní sníh nikde, ale... V Krkonoších začali zasněžovat! Kdy bude první lyžovačka?

Češi brali sjezdovky útokem: Tisíce lidí zaplavily Krkonoše i Orlické hory

Dovolená v létě, v zimě - Krkonoše

Kam o jarních prázdninách? 6 tipů na české skiareály!

Nejkrásnější cyklotoulky po Česku

Prázdniny pro lyžaře, snílky i lenochy

Kam na víkend? Zavlňte se v rytmu swingu nebo vyražte na pohádky!