Hrad Loket

Hrad je tajemný srdcem celého města. Pokud chcete vidět mnohdy strašidelné praktiky, kterými se dříve mučili vinící, přijdete si na své. Naleznete zde totiž figuríny v životní velikosti, na kterých jsou vyobrazeny hrůzné mučící postupy i se zvykovým doprovodem, u kterého mnohdy tuhne krev v žilách.

Pokud toužíte spíše poznat něco nenásilného, můžete navštívit výstavu porcelánu od místních výrobců.Stará škrtátka, porcelánové hlavičky panenek, plastiky ve stylu art deco i užitkový porcelán. Velkou část výstavy tvoří také staré lázeňské koflíky.

Romantická atmosféra tohoto hradu a okolí, už od pradávna přitahovala pozornost mnoha umělců. Jedním z nich byl například básník J. W. Goethe.

Tip! Kam za koupáním v Karlovarsku?

Kostel svatého Václava

Kostel je postaven v barokním stylu, ovšem jeho předchůdce, který stál na tamtéž místě, byl ve stylu gotickém. V tomto nádherném kostele je úchvatná především výzdoba. Oltářní obraz je označován za dílo Petra Brandla, boční oltáře jsou pravděpodobně dílem loketského sochaře Jana Wildta. Nachází se zde i starší plastiky, které byly zachráněny před požárem - socha Krista a pozdně gotická madona. 

Kulturní dění

Loket je město kultury. Každý měsíc se zde koná velké množství kulturních akcí  - hudba, divadlo, literatura, jídlo... vše na co si vzpomenete, stačí navštívit Loketské webové stránky a vybrat si dle chuti.

Tip! Nejlepší lyžovačka v Krušných horách!