Jiří Krampol prohlásil, že si sám připadá důležitě, když letošní rok získává jednu cenu za druhou. Mezi ně patří např. Cena Vlasty Buriana, Františka Filipovského a ocenění Senior roku. Nyní k nim přibude ještě státní vyznamenání. „Teď se budu vytahovat. Už jsem si pro ně udělal doma ve vitríně místo,“ prozradil Jiří Krampol Expresu. Také dodal, že si pro tuto příležitost pořídil i nový oblek.

Herce však na významnou chvíli nedoprovodí jeho manželka Hana, nýbrž manažer Miloš Schmiedberger. Krampol její nepřítomnost obhajuje bolavou poraněnou nohou. „Strašně špatně chodí a nechce se jí na Hrad s berlemi.“

Této pocty si Jiří Krampol velmi považuje. „Vůbec jsem to nečekal,“ říká. Zároveň však očekává, že jej budou lidé za to kritizovat, stejně jako se to stalo Michalu Davidovi. „Člověk se s tím musí smířit. Jedna polovina lidí vás bere normálně a druhá vás nesnáší. To není nic divného,“ praví Jiří Krampol, který tvrdí, že mu nedělá problém převzít vyznamenání z rukou Miloše Zemana.

Nevidí jediný důvod, proč by měl odmítnout státní vyznamenání, které má dostat ke stoletému výročí vzniku republiky. „Když má někdo k prezidentovi antipatie, ať si to řeší jinde! Je to státní vyznamenání! Proč bych měl dělat, že ho nechci? To, že ho nějaký zamindrákovaný kretén nechce, protože mu to nedají, za to já nemůžu!“ uzavřel herec.

Fotogalerie
11 fotografií