Americká herečka s rumunskými kořeny Francine „Fran“ Joy Drescher oslavila na konci září už 64. narozeniny, její věk by jí ale hádal jen málokdo. Slavná chůva Fine totiž jakoby vůbec nestárla.

Tmavovlasou krásku nejvíce proslavil sitcom Chůva k pohledání, ve kterém ztvárnila hlavní roli Fran Fine. Zábavný seriál se začal točit již v roce 1993, od jeho první epizody tedy brzy uplyne už 30 let. Diváky ale baví dodnes. 

Drescher přitom neobohatila seriál jen o svůj temperament a herecký um. Společně se svým prvním manželem Peterem Marcem Jacobsem se podílela i na režírování sitcomu a psaní scénáře, do kterého zakomponovala řadu svých vlastních životních zkušeností a zábavných zážitků. 

Život plný bolesti

Život pohledné herečky ale zdaleka nebyl vždycky procházka růžovým sadem. Peter Marc Jacobs v průběhu manželství zjistil, že je gay. Pár se proto rozvedl, ale zůstal přáteli. Rozvodem skončilo po pouhých třech letech i její druhé manželství s podnikatelem Shivou Ayyaduraiem (57).

V otevřeném rozhovoru s Larrym Kingem popsala herečka v devadesátých letech své extrémně traumatické zkušenosti. V roce 1985 se do jejího domu vloupali zloději. Přítomná tehdy byla jak Drescher, tak její manžel a kamarádka. Agresoři obě ženy znásilnili, zatímco hereččin spoutaný manžel musel všemu přihlížet. 

Drescher se rovněž léčila s rakovinou dělohy. "Bylo to zvláštní - tak trochu poetické - že zrovna moje reprodukční orgány dostaly rakovinu. Ale bylo to i úžasné utvrzení, že si bolest najde svou cestu přesně na to správné místo, když se s ní nevypořádáte. Jelikož jsem nevěnovala poznornost své vlastní zranitelnosti, bolest ze znásilnění se mi uhnízdila v děloze," svěřila se pro časopis InStyle. 

Optimismus neztrácí

Navzdory všem bolestem ale Drescher ani po letech optimismus neztrácí a energie má stále na rozdávání. Dodnes je aktivní herečkou i scénáristkou a pracuje na řadě různých projektů. 

VIDEO: Jiřina Bohdalová je hereckou rekordmankou: Hraju už 86 let! Kdo za to může?

Video
Video se připravuje ...

Jiřina Bohdalová je hereckou rekordmankou: Hraju už 86 let! Kdo za to může? David Turek

Fotogalerie
38 fotografií