Video
Video se připravuje ...

Daft Punk's Electroma - trailer Vice Media

Guy-Manuel de Homem-Christo a Thomas Bangalter se seznámili již v roce 1987 na škole. Svůj hudební projekt zformovali v roce 1993 a o dva roky později udělali díru do světa se singlem Da Funk. Během své kariéry vydali celkem čtyři studiová alba – Homework (1997), Discovery (2001), Human After All (2005) a Random Access Memories (2013).

Jejich hudba v sobě kombinovala prvky housu, elektra, funku, acidu, popu i dalších hudebních žánrů. Daft Punk spolupracovali s hvězdnými umělci, jakými jsou Kanye West, Pharrell Williams nebo The Weeknd. Stojí také za soundtrackem ke sci-fi filmu Tron: Legacy. Za svou hudbu byli oceněni 6 cenami Grammy. Vystupovali však zřídka.

Masky robotů

Guy-Manuel de Homem-Christo a Thomas Bangalter byli známí tím, že si chrání své soukromí. Na veřejnosti neukazovali tváře. Na vystoupeních i ve videoklipech nosili masky ve stylu robotů, které se pro ně staly ikonické. Stojí také za artovým avantgardním filmem Electroma, který společně režírovali. Dnes již platí za kult.

Záběry z konce filmu použili také ve videu, kterým svým fanouškům oznámili konec kariéry. Jeho jméno zní příznačně Epilogue (epilog). Video nedoprovází žádný text, pouze údaj 1993–2021, který značí začátek i konec jejich spolupráce. Daft Punk se nesmazatelně zapsali do historie elektronické hudby. Připomeňte si s námi jejich největší hity.

Fotogalerie
13 fotografií