Letos v srpnu to bude již 24 let od chvíle, kdy náhle vyhasl život princezny Diany po tragické autonehodě. Její osud stále láká filmaře, a tak poté, co milovanou maminku princů Williama (38) a Harryho (36) ztvárnila Naomi Wattsová (52), si ji nyní má zahrát i Američanka Kristen Stewartová, známá hlavně coby Bella v upírské sáze Stmívání neboli Twilight.

Jakmile se tato zpráva poprvé objevila, nikdo tuto volbu nepochopil. Všichni se marně snažili najít nějakou podobu mezi oběma ženami, ovšem teď přišla nečekaná změna. Objevila se první oficiální fotka k filmu a všichni oněměli úžasem. „Pokloňte se Kristen Stewartové coby princezně Dianě. Konečně tu máme první pohled na herečku coby ikonickou princeznu v nadcházejícím snímku Spencer režiséra Pabla Larraina a ta podoba je neuvěřitelná!“ napsal na instagramu Out Magazine a ukázal snímek, který rázem obletěl svět a vysloužil si již přes 14 tisíc likeů. 

Spousta lidí navíc obrázek nenechala bez komentáře a všichni byli v úžasu, jak se podařilo Kristen proměnit v dokonalou kopii princezny Diany. Na snímku není absolutně k poznání. „Už se nemůžu dočkat filmu, jsem zvědavá, co z toho bude,“ napsala například jedna natěšená fanynka a také další zvědavci už jsou zvědaví, jak se hvězda Stmívání s novou rolí popere. „Je to zvláštní obsazení, ale s kritikou ještě počkám, uvidíme až podle traileru,“ přemítal kdosi v komentářích na sociální síti.

VIDEO: Nový dokument o princezně Dianě

Video
Video se připravuje ...

Nový dokument o princezně Dianě youtube

Zatímco s podobou filmové královny lidských srdcí už se tak zřejmě většina lidí smířila, přece jen nějací rýpalové se stále našli. Nemohli nepřipomenout časté vtípky kolem Stewartové, která má podle mnohých ve všech filmech naprosto stejný výraz a nedokáže se ani usmát. 

Britům, kteří mají samozřejmě k osobnosti Diany vůbec největší vztah, je pak trnem v oku původ její nové představitelky. Rodačka z Los Angeles podle nich nemůže nikdy zvládnout přesvědčivě mluvit s britským přízvukem. „Vypadá dobře, ale bojím se přízvuku...“ shodují se nyní fanoušci královské rodiny a další zase připomínají, že Američanka je ještě ke všemu dost malá, rozhodně oproti na pohled vždy ztepilé a vysoké Dianě.

Ostatně nějaký rozdíl mezi nimi přece jen je - Stewartová prý měří 165 centimetru a zesnulá manželka prince Charlese (72) zase měřila 178 centimetrů... Jak to tedy nakonec na plátně či na obrazovce bude vypadat, až se 'obrázky' filmové dvojnice rozpohybují? To je zatím ve hvězdách.

VIDEO: 50 věcí v životě princezny Diany, které nás fascinují dodnes

Video
Video se připravuje ...

50 věcí v životě princezny Diany, které nás fascinují dodnes Profimedia

Fotogalerie
76 fotografií