Australský herec Heath Ledger, blonďatý sympaťák s rošťáckým úsměvem, byl skutečným talentem. Proslavil se zejména jako homosexuální kovboj ve filmu Zkrocená hora, za jehož ztvárnění získal i nominace na Oscara a Zlatý glóbus. Obě ceny však dostal až in memoriam, a to za předposlední natočený snímek. Tím byl Temný rytíř, kde se stal úhlavním nepřítelem Batmana, tedy šíleným Jokerem. Ženatý nikdy nebyl, ale dlouhá léta byla jeho partnerkou herečka Michelle Williamsová (40). Poznali se během natáčení a měli spolu dceru Matildu (15), která otci jako kdyby z oka vypadla.

Přestože Heath opakovaně tvrdil, že Michelle je jeho spřízněná duše, ona se s ním rozešla. Blondýnka, známá díky teenagerskému seriálu Dawsonův svět nebo životopisném filmu Můj týden s Marilyn, zřejmě nevydržela jeho neustálé excesy a jeho pověstnou živelnost. Michelle nezůstala sama, dvakrát se provdala a jednou rozvedla, v současné době je jejím partnerem divadelní režisér Thomas Kail (42).

Ledger zase zesnul v době, kdy randil s Mary-Kate Olsenovou (34), jednou ze známých dvojčat z komediálního seriálu Plný dům. Ta se později dala dohromady s bankéřem Olivierem Sarkozym (51), mladším bratrem někdejšího francouzského prezidenta Nicolase Sarkozyho (65). Minulý rok si však uprostřed koronavirové pandemie procházeli bouřlivým rozvodem.

VIDEO: Kolaps fanynky Heatha Ledgera poté, co jí vlepí pořádnou pusu.

Video
Video se připravuje ...

Kolaps fanynky Heatha Ledgera poté, co jí vlepí pořádnou pusu. Facebook

Smrt herce, kterou způsobil srdeční kolaps z dlouhodobého fyzického vyčerpání společně s antidepresivy a léky na spaní, byla pro všechny velkým šokem, a ještě větším překvapením bylo odhalení Ledgerovy závěti. Všichni očekávali, že dědictví „shrábne“ právě Matilda - jenže ve své poslední vůli, co vznikla dva roky před narozením dcery, odkázal australský herec veškerý svůj majetek rodičům a třem sestrám. Ti se však dědictví ve prospěch Matildy vzdali. „Právní povinnost neexistuje,“ řekl v roce 2008 Kim Ledger, Heathův otec, novinářům. „Ale naše rodina se rozhodla všechno Matildě darovat.“

Ledgerova dcerka Matilda, jejímiž kmotry se stali herečtí kolegové šťastných rodičů, tedy herečka Busy Philippsová (41) a Jake Gyllenhaal (40), je neskutečnou kombinací svých rodičů. Po Michelle podědila tvar obličeje, nos a smyslné rty, po Heathovi tvar očí i stejný, melancholický pohled. Na posledních snímcích, co se dostaly na veřejnost, bylo vidět, že si k dokonalému hollywoodskému úsměvu musí prozatím vypomáhat rovnátky.

Po tatínkovi prý nepodědila jenom podobu, ale i chování. „Má obrovské množství jeho manýrů. Je velmi zvídavá, má jeho energii, protože Heath nikdy nespal, když byl malý, a Matilda je taková,“ nechal se slyšet její dědeček Kim pro kanál Ten's The Project. „Vyzařuje auru energie, Heath byl taky takový. Je to opravdu báječné.“

VIDEO: Trailer k dokumentu Jmenuji se Heath Ledger

Na to, jak dnes vypadá dcerka slavného herce, jenž se i přes svůj krátký život nesmazatelně zapsal do kinematografie, se můžete mrknout do galerie. Jistě nám dáte za pravdu, že Matilda své slavné rodiče ani v nejmenším nezapře!

Fotogalerie
37 fotografií