Zprávu o smrti moderátora přinesla televize CNN, jejíž tváří byl po několik let. Show Larry King Live se na ní vysílala neuvěřitelných 25 let a měla přes. Moderátorova další show Larry King Now běžela na Ora TV dalších 8 let. Tvář Kinga byla velmi známá, patřil mezi celebrity, které diváci znají z obrazovek.

Syn Kinga potvrdil jeho smrt

Smrt otce potvrdil i jeho syn. Ora TV přišla se smutečním oznámením. „S hlubokým zármutkem Ora Media oznamují smrt našeho spoluzakladatele, moderátora a přítele Larry Kinga, který zemřel toto ráno ve věku 87 let v Lékařském centru Cedars-Sinai v Los Angeles,“ stojí v něm.

Během 63 let napříč platformami – rádiem, televizi a digitálními médii, Larryho tisíce interview, cen a globálních uznání svědčí o jeho unikátním a stálém talentu v roli hlasatele,“ uvádí se v něm dále. Larry King byl na začátku ledna hospitalizován poté, co chytil koronavirus.

V minulosti přežil rakovinu, infarkt i mrtvici

Larry King během svého života zažil spoustu zdravotních problémů. Bojoval s rakovinou plic i prostaty. V roce 1987 přežil infarkt. Před dvěma lety prodělal mrtvici, po níž skončil v kómatu na několik týdnů, uvedl portál Metro. K tomu všemu trpěl cukrovkou.

Ruský prezident Vladimir Putin, s nímž King vedl několik rozhovorů, dnes ve vyjádření vzdal úctu moderátorově památce a jeho "velké profesionalitě", oznámil Kreml. King za svou kariéru zpovídal všechny šéfy Bílého domu od roku 1974 a řadu dalších světových vůdců, jako například Palestince Jásira Arafata či jihoafrického prezidenta Nelsona Mandelu. Jeho hosty byla i řada celebrit, mimo jiné Frank Sinatra, Marlon Brando či Barbara Streisandová.

Na interview se nepřipravoval

Moderátor proslul svým uvolněným způsobem vedení rozhovorů, málokdy pokládal těžké otázky a svoje hosty se nesnažil konfrontovat. Na většinu interview se rovněž podle svých slov téměř vůbec nepřipravoval, což ovšem prezentoval jako jednu ze svých předností. "Myslím, že za experta by měl být považován host," uvedl ve svých pamětech ke svému stylu vedení rozhovorů, které sám nazval "infotainmentem" (spojení slov information a entertainment, tedy informace a zábava), a jež mu přinesl slávu a miliony diváků po celém světě.

Fotogalerie
12 fotografií

Video: Moderátorka Zpráv na Nově Iveta Vítová: Dcera rozhodně sama dlouho nezůstane

Video
Video se připravuje ...

Moderátorka Zpráv na Nově Iveta Vítová: Dcera rozhodně sama dlouho nezůstane Markéta Reinischová, Aleš Brunclík