Už nějakou dobu se spekulovalo, že první filmový James Bond bojuje s Alzheimerovou chorobou. To teď Micheline víceméně potvrdila. „Trpěl demencí a vybralo si to svou daň. Nebyl to už život pro něj. Poslední dobou nedokázal vůbec vyjádřit, co chtěl říct. Jeho odchod byl velice poklidný, zemřel ve spánku. Byla jsem s ním i v moment, kdy z tohoho světa odešel. Takhle to chtěl,“ popsala jeho poslední okamžiky.

Poznali se v roce 1970, brali se o pět let později. Podzim trávili v Nassau na Bahamách, kam se přestěhovali ze španělské Marbelly, kde žili předtím. „Byl úchvatný a prožili jsme spolu krásný život. Byl dokonalým vzorem muže. Bude to bez něj velice těžké, to vím, ale nemohlo to bohužel trvat věčně, odešel v míru,“ dodala Micheline, která herce v roce 2002 doprovázela i při jeho několikaměsíčním pobytu v Česku, když tu natáčel svůj poslední film Liga výjimečných.

O tátovi již v sobotu promluvil i jeho syn Jason. „I když na tom otec nebyl už nějakou dobu dobře, všichni se v sobě snažíme tuto smutnou událost, ke které došlo teprve před chviličkou, zpracovat. Je to smutný den pro všechny, kteří mého otce znali a milovali. Zároveň je smutnou ztrátou pro fanoušky na celém světě, kteří milovali jeho úžasný dar, jenž měl jako herec,“ řekl Jason BBC News.

VIDEO: Zesnulý "Bond" Sean Connery (†90): Odmítl půl miliardy za nový film!

Video
Video se připravuje ...

Zesnulý "Bond" Sean Connery (†90): Odmítl půl miliardy za nový film! Petr Macek, Lukáš Červený

Fotogalerie
76 fotografií