Díky nejnovějšímu skandálu v LA, do kterého se herečka známá jako Lynette ze Zoufalých manželek zapletla, zrušila televize Netflix její roztočenou show Otherhood. Chystaný seriál přitom připouštěl své ambice nahradit legendární Zoufalky, a Huffmanová se v něm měla objevit po boku hereček Patricie Arquettové (51) nebo Angely Bassettové (60). Ty teď jistě nemohou přijít své herecké kolegyni na jméno – pokud totiž nebude postava Huffmanové přeobsazena a natáčení zkrátka padlo, přišly o solidní finanční zázemí na několik měsíců (a v případě úspěchu i let) dopředu.

Herečka Felicity Huffmanová a dalších třináct obžalovaných před soudem před několika dny přiznali svou vinu. Za úspěšné splnění přijímacího řízení na vysokou školu pro své ratolesti byli ochotni zaplatit nemalou částku. V téhle aféře, která otřásla Amerikou, dalo pochybné společnosti na padesát lidí úplatky ve výši 25 milionů dolarů (v přepočtu přibližně 570 milionů korun), aby se jejich děti dostaly na prestižní americké univerzity. Huffmanová, které osud dosud nepřihrál větší hereckou roli, si tímhle skandálem dost možná uzavřela dveře do Hollywoodu definitivně.

Ve svém oficiálním prohlášení si sypala popel na hlavu a dušovala se, že její dcera o ničem nevěděla. Ona jakožto matka prý navíc zradila její důvěru. „Stydím se za bolest, kterou jsem způsobila své dceři, rodině, přátelům, kolegům i vzdělávacímu systému. Chci se jim všem omluvit, a hlavně se chci omluvit všem studentům, kteří každý den tvrdě pracovali, aby se na univerzitu dostali, a také jejich rodičům, kteří musí přinášet obrovské oběti, aby podpořili své děti, a dělají to v mezích zákona,“ štkala.

Pro vedení společnosti Netflix, která stojí například za veleúspěšnými seriály, jako je třeba Černé zrcadlo, Stranger Things, The Crown, Lucifer nebo Narcos, to však nestačilo. A přitom ani nešlo o tak závažné obvinění jako v případě sympatického oscarového herce Kevina Spaceyho, který se měl údajně pokusit o znásilnění tehdy čtrnáctiletého herce Anthonyho Rappa (47). Zatímco Rapp se z drastického zážitku již oklepal a v posledních letech září například v novém seriálu Star Trek: Discovery, Spacey od té doby nezakopnul o práci…

Fotogalerie
29 fotografií