Ve světě je Terry Richardson známý jako „fotograf úchyl“. Jeho nestydaté a přisprostlé fotografie a nebo klip Miley Cyrus k písni Wrecking Ball (kde se zpěvačka houpe nahá na demoliční kouli) jsou slavné snad úplně všude.

Nyní ale Richardson může poděkovat producentovi Harveymu Weinsteinovi z Hollywoodu, který byl obviněn ze sexuálního obtěžování a dokonce znásilnění. Kvůli tomu se totiž začaly opět propírat Richardsonovy problémy kvůli jeho údajným sexuálním praktikám s modelkami. Ty ale Richardson nikdy nepřiznal, naopak se celou dobu staví ostře proti.

Obvinění ze sexuálního obtěžování proti Richardsonovi se objevila v návaznosti na skandál Harveyho Weinsteina. Proti Richardsonovi však nebyla vznesena žádná nová obvinění.

V roce 2010 se k chování fotografa vyjádřila modelka Jamie Peck. Podle jejích slov se Terry během jejich společného focení rozvášnil natolik, že jí ukazoval penis a dělal jí nemístné návrhy. „Manipuluje s mladými modelkami, nutí je, aby se během focení svlékly. Ty dívky mají strach říct ne,“ sdělila tehdy Peck v rozhovoru pro internetovou stránku The Gloss.

V roce 2014 pak zveřejnila modelka Emma Appleton na sociální síti Terryho nabídku na focení pro Vogue, která obsahovala podmínku: „Pokud tě budu moci š*kat. Kráska poté příspěvek smazala, ale i to stačilo k tomu, aby se dostal na světlo světa.

Terry Richardson se za celou dobu své kariéry vyznačoval velmi osobitým stylem fotografování. Ženy i muži, které fotil, nakonec zůstali před jeho fotoaparátem téměř nazí a některé fotky byly opravdu diskutabilní. Taková zpěvačka Lady Gaga se nechala fotit polonahá ve vaně. Pózovala mu také jen v tangách. Herečka Lindsey Lohan zase měla v ruce zbraň, kterou si strkala do pusy, a herec James Franco se dokonce nechal nalíčit jako žena a také odhodil svršky. Podívejte se do galerie na jeho nejlepší fotografie.

Fotogalerie
51 fotografií